Styrker "Made in Thailand"-prosjektet ytterligere
30.10.2023Federation of Thai Industries (FTI) har nådd en ny milepæl i den andre fasen av sitt "Made in Thailand"-prosjekt ved å signere en avtale med fire viktige offentlige etater.
Intensjonsavtalen ble undertegnet mandag av FTIs styreleder Kriengkrai Thiennukul og statlige etater som har tett kontakt med privat sektor.
Det dreier seg om Industrial Estate Authority of Thailand, Stock Exchange of Thailand, Eastern Economic Corridor Office og Board of Investment.
Under seremonien fremhevet Kriengkrai den betydelige fremgangen som "Made in Thailand"-prosjektet (MiT) har hatt siden det ble unnfanget i 2021. Nå har det utviklet seg fra å være en frivillig konsensus til å bli et regulert initiativ under Comptroller General's Department.
I henhold til intensjonsavtalen vil thailandske produsenter som bruker "Made in Thailand"-produkter og -tjenester, få skattefordeler sammenlignet med dem som bruker importerte produkter.
Thailandske små og mellomstore bedrifter som deltar i e-anskaffelser, får nå et tilskudd på 5 %, noe som gir dem et konkurransefortrinn i forhold til utenlandske bedrifter. Den samme fordelen gjelder også for utenlandske selskaper som produserer sine produkter i Thailand.
Petcharat Eksangkul, nestleder i FTI, sier at det for øyeblikket er mer enn 5000 bedrifter som er registrert i MiT-prosjektet takket være støtten fra myndighetene.
I regnskapsåret 2022 vant selskaper som er sertifisert under MiT, mer enn 1 600 innkjøps- og kontraktsjobber til en verdi av 102 milliarder baht, eller rundt 15 % av regjeringens totale innkjøpsbudsjett på rundt 1 billion baht.
Kriengkrai sier på sin side at han forventer vekst i MiT-virksomheter og tar sikte på å sikre 400 milliarder baht i innkjøpsprosjekter innen 2024. I tillegg planlegger FTI å utvide fordelene ved offentlige anskaffelser til å omfatte leverandørkjeden i privat sektor og øke thailandske bedrifters deltakelse i anskaffelser til 80 % på lang sikt.
Disse tiltakene forventes å sette fart på den lokale økonomien, styrke entreprenører og landets leverandørkjede.
Kilde: The Nation