Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ny storm vil gi kraftig regn fra torsdag



Meteorologene varsler kraftig regn og høye bølger i hele landet fra torsdag til mandag, som følge av den årlige monsunen og en tropisk storm som skal treffe Vietnam på fredag.

Meteorologisk institutt melder i dag, onsdag, at det var ventet kraftig regn og sterk vind i nord, nordøst, det sentrale slettelandet, inkludert Stor-Bangkok, øst og sør fra 19. til 23. september.

Som en konsekvens av dette kan det bli avrenning og flom i skrånende og lavtliggende terreng, og i nærheten av vannveier, sa hun.

Regnetskyldes et lavtrykk som ligger over det øvre Sør-Kinahavet, omtrent 550 kilometer øst for Da Nang klokka 10 på onsdag.

Lavtrykket hadde vindhastigheter på 55 kilometer i timen i sentrum, beveget seg vestover og vil sannsynligvis utvikle seg til en tropisk storm. Det ville lande i det sentrale Vietnam enten fredag eller lørdag, og deretter gradvis svekkes.

Instituttet sier også at monsunen over Andamanhavet, Sør- og Thailandsbukta fra torsdag til neste søndag ville føre med seg kraftig regn i sør.

Bølgene kan bli to til fire meter høye i Andamansjøen og den øvre delen av Thailandbukta, og rundt to meter høye i den nedre delen av bukta.

Myndighetene sier i dag, onsdag, at de gradvis vil øke vannføringen fra Chao Phraya-dammen i Chai Nat-provinsen fra 1.099 til 1.500 kubikkmeter per sekund i forkant av stormen som nå er på vei mot Vietnam.

Det var ventet at vannstanden i 11 provinser i Chao Phraya-elvens nedbørfelt ville stige med 60 til 100 centimeter som følge av dette. Disse er Ang Thong, Ayutthaya, Bangkok, Chai Nat, Lop Buri, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Sing Buri, Suphan Buri og Uthai Thani.

Meteorologisk institutt bekreftet onsdag at stormen som er under utvikling, kan få alvorlige konsekvenser. Den vil påvirke det øvre og sentrale nordøst, det nedre nord og den øvre delen av de sentrale slettene.

Øverst: Mekong-elven, omtrent 20 centimeter under overløpsterskelen, i Muang-distriktet i Nakhon Phanom onsdag. (Foto: Pattanapong Sripiachai)

Kilde: Bangkok Post

RSS