Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dette er bakgrunnen Fehrs frifinnelse



Kwaeng-domstolen har offentliggjort hele kjennelsen i frifinnelsen av en sveitsisk mann som var anklaget for å ha sparket en kvinnelig lege som satt på en trapp ved Yamu-stranden natt til 24. februar i år.

Retten lot tvilen komme den tiltalte, 45 år gamle Urs Fehr, til gode, og sa at klagerne ikke hadde lagt frem noen klare bevis for det påståtte fysiske overgrepet, melder Bangkok Post.

Rettens kjennelse ble avsagt tirsdag, og den ble offentliggjort onsdag.

Hendelsen fant sted på Yamu-stranden i Thalang-distriktet i Phuket den 24. februar. Den kvelden skal Fehr, også kjent som David, ha sparket Dr. Thandao Chandam (26) i ryggen mens hun og en venn satt på en trapp på stranden og så på fullmånen, i nærheten av villaen han leide.

Mannen sa tidligere at han feilaktig hadde trodd at legen og venninnen hadde trengt seg inn på hans eiendom, og at han skled på trappen.

Ifølge den skriftlige kjennelsen som ble offentliggjort onsdag, viste en video at Thandao vendte ansiktet mot høyre og bakover i retning av Fehr, som nærmet seg dem.

Hvis Fehr virkelig hadde sparket Thandao, kunne hun ha bekreftet at mannen sparket henne og gitt detaljer om hvordan det påståtte angrepet skjedde. Legen burde ha vært i stand til å bekrefte og gi detaljer fordi åstedet var tilstrekkelig opplyst, og det var også fullmåne, sa retten.

Retten sa at videoopptakene viste at legen reiste seg og gikk bort fra åstedet på en normal måte. Det var i strid med hennes forklaring til en politiavhører om at sveitserens spark fikk henne til å falle forover.

Legen spurte heller ikke sveitseren om motivet for det påståtte angrepet. Normalt ville en person ha stilt det spørsmålet til en angriper hvis det ikke hadde vært noen tidligere konflikt, sa retten.

Retten viste også til politiavhørerens rapport om at legen satt på andre trappetrinn opp fra stranden. I så fall kunne ikke tiltalte sparke henne hvis han sto på det øverste trinnet. Hvis mannen hadde stått på det andre trinnet og sparket henne, kunne legen ha utdypet det påståtte overgrepet, sa retten.

Legen og en statsadvokat som var medsaksøker, fortalte retten at det påståtte sparket skadet henne, men retten la til grunn at legen som var deres vitne, ikke undersøkte kroppen hennes og kun ble informert om den påståtte skaden med et bilde og et uoffisielt referat fra en sykepleier.

I tillegg innkalte ikke aktor sykepleieren som tok bildet av dr. Thandao, som vitne i retten.

Gitt mangelen på klare bevis og tiltaltes gjentatte benektelser, lot retten tvilen komme ham til gode.

Retten avviste også dr. Thandaos klage om at hendelsen hadde påført henne posttraumatisk stresslidelse. Retten siterte eksperter på at PTSD oppstår etter at en person har vært i en situasjon hvor det har stått om liv og død, er blitt alvorlig skadet eller utsatt for seksuelle overgrep.

Tirsdag opphevet retten også den tidligere kjennelsen som forbød Fehr å forlate landet.

Øverst: Urs Fehr og hans thailandske kone på en pressekonferanse i Phukets provinshall 1. mars. Foto: Achadthaya Chuenniran / Bangkok Post

Kilde: Bangkok Post/The Phuket News

RSS