Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Etterlyst australsk sexforbryter arrestert på Koh Phangan



Immigrasjonspolitiet i Surat Thani-provinsen har arrestert en mistenkt australier som er etterlyst for 13 tilfeller av seksuelle overgrep og to voldtektssaker i Australia.

Den mistenkte søkte tilflukt i Thailand og planla å tilbringe pensjonisttilværelsen sin der.
Den 62 årige nannen ble arrestert av immigrasjonspolitiet i Surat Thani i går for ‘overstay’

Ifølge myndighetene kom mannen til Thailand 16. juni med 30 dagers visumfritak for turister. Oppholdet utløp 15. juli. Han søkte om 30 dagers forlengelse for turistformål, som utløp 14. august. Det var imidlertid ikke registrert at han hadde forlatt landet.
Senere fikk etterforskerne vite at mannen oppholdt seg på et feriested i Koh Phangan i Surat Thani-provinsen. Mannen hevdet at han planla å søke om et pensjonsvisum for å tilbringe sine siste leveår i Thailand.

Da politiet sjekket rullebladet hans, fant de ut at han hadde en Interpol Blue Notice og var ettersøkt.

Basert på denne informasjonen kontaktet etterforskerne det australske føderale politiet (AFP) og fikk vite at det var en en arrestordre på mannen og en angivelig kriminell historie i Australia for 13 tilfeller av seksuelle overgrep og to voldtektssaker, med hendelser som daterte seg tilbake til 2017.

I første omgang er mannen tatt til Koh Phangan politistasjon for å behandle saken om overskridelse av oppholdstillatelsen. Politiet vil deretter koordinere med australske myndigheter for å få mannen utlevert til sitt hjemland.

Kilde: Khaosod English

RSS