Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Alle restriksjoner i ‘pengedrysset’ skrotes



Rundt 14 millioner thaier vil få 10.000 baht hver i kontanter under «pengedryss»-ordningen denne måneden, mens de resterende 30 millionene vil motta kontanter i to utbetalinger, ifølge Thai PBS.

De første 5.000 baht vil være i kontanter og resten i «digitale penger», som skal deles ut neste år, ifølge visestatsminister Phumtham Wechayachai (innfelt på bildet over.

Han sa at finansdepartementet vil legge frem «pengedryss»-ordningen for regjeringen på dets første møte neste tirsdag for umiddelbar godkjenning, slik at de første beløpene kan overføres direkte til bankkontoen til de 14 millioner thaiene.

– Disse pengene vil komme fra tilleggsbudsjettet fra det sentrale fondet for regnskapsåret 2024, sier Phumtham.

De resterende 30 millioner mottakerne vil motta 10.000 baht finansiert av statsbudsjettet for 2025.

– I stedet for å utbetale hele beløpet i «digitale penger», som opprinnelig planlagt, sa visestatsministeren at ordningen har blitt revidert til to separate utbetalinger.

Hvis betalingsinfrastrukturen ikke blir ferdigstilt i år, sa han at de 30 millioner thaiene vil få de første 5.000 baht overført til bankkontoen, mens resten vil bli utbetalt i «digitale penger».

– Alle de tidligere begrensningene på hvor pengene kan brukes og på hvilke produkter og tjenester, er opphevet, sa han, for å sikre at de 10.000 bahts vil oppfylle det endelige målet om å stimulere den svake økonomien.

Finansministeren vil offentliggjøre alle detaljer om den reviderte ordningen.

Kilde: Thai PBS - Bildet over er Ki-generert.
RSS