Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Ingen restriksjoner på ‘pengdrysset’



Ifølge visestatsminister Phumtham Wechayachai kan de som får de 10.000 baht bruke pengene på hva de måtte ønske, inkludert å betale ned gjeld.

Phumtham reagerte på rapporter som sa at mange av dem som er kvalifisert til å motta utdelingen i den første fasen av ordningen, som offisielt startet på onsdag, planlegger å bruke pengene til å betale ned gjeld.

– De kan bruke pengene til å slette gjeld. De har rett til å bruke pengene til å løse problemene sine, sa Phumtham, som også er forsvarsminister, torsdag.

– Dette er et bevis på at regjeringen vil holde det den har lovet. Neste fase av ordningen vil bli rullet ut, vi må bare vente til den første fasen er over.

Han nedtoner truslene fra enkelte kritikere som har sagt at de vil kreve en gransking av hvorvidt ordningen er et forsøk på å kjøpe stemmer.

– Vi er ikke bekymret for det. Vi fokuserer på å løse folks problemer, sa Phumtham.

Torsdag advarte visestatsminister og innenriksminister Anutin Charnvirakul långivere mot å skremme mottakerne til å bruke støtten til å betale gjeld.

Advarselen kom på bakgrunn av rapporter om at lånehaier ble sett i kø ved siden av mottakere av utdelingen i minibanker for å ta ut de 10 000 baht på ordningens første dag.

– Det er ulovlig for långivere å skremme skyldnere, advarte Anutin.

Torsdag beordret den assisterende nasjonale politisjefen politiet i hele landet til å iverksette tiltak mot lånehaier som skremmer mottakere av utdelinger.

I den første fasen, som varer ut denne måneden, prioriteres utdeling av midler til 12,4 millioner mottakere av statlige velferdskort og 2,1 millioner mottakere av uføretrygd via PromptPay, som er knyttet til deres nasjonale ID-nummer.

På grunn av begrensningene i PromptPay-systemet var det imidlertid bare rundt 3,1 millioner velferdskortinnehavere og funksjonshemmede - av totalt 14,5 millioner - som fikk sine 10 000 baht onsdag.

Innehavere av statlige velferdskort har blitt oppfordret til å koble sine nasjonale ID-kortnumre til PromptPay-systemet innen utgangen av året for å få utbetalt 10.000 baht.

Over 11 millioner innehavere av statlige velferdskort har koblet PromptPay til ID-numrene sine, mens over 1 million i denne gruppen fortsatt mangler å koble seg til betalingssystemet.

Øverst: En kvinne i Buri Ram vifter med 500-baht-sedler torsdag etter å ha tatt ut penger hun har fått overført til bankkontoen sin fra regjeringens 10 000-baht-program. (Foto: Surachai Piraksa)

Kilde: Bangkok Post

RSS