Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Pita erklærer seier i suppleringsvalget i Rayong



‘Move Forward’-leder Pita Limjaroenrat erklærte søndag kveld seier og takket innbyggerne i Rayongs distrikt 3 for å ha gitt partiets kandidat nesten 40.000 stemmer etter at det uoffisielle resultatet av suppleringsvalget i Rayong ble offentliggjort kl. 19.00, skriver avisen Matichon.

Ifølge den uoffisielle opptellingen fikk Move Forward-kandidaten Phongsathorn Sornphetnarin, eller Yo, 39.296 stemmer, fulgt av Democrat Party-kandidaten Dr. Banyat Chetanchan med 26 466 stemmer, mens Nation Building Labour Party-kandidaten Pol. SubLt. Rueangchai Sombatphuthorn fikk 881 stemmer.

Det var totalt 207 valglokaler og til sammen 122.582 velgere.

Pita sa at han kommer til å bruke det politiske momentumet fra denne seieren i suppleringsvalget som første knapp å trykke på når han skal lansere fremtidige kampanjer.

Han takket også Nakhornchai Khunnarong for at han hadde ofret seg og trukket seg som folkevalgt etter at det ble tatt opp at han hadde sittet halvannet år i fengsel for tyveri i 1999.

Nakhonchai Khunnarong sier at han ikke ante at en 25 år gammel domfellelse kunne ha forhindret ham fra å stille til valg 14. mai i denne valgkretsen.

– Jeg vil sannsynligvis returnere til Bangkok for å ta ansvar som opposisjonens kontrollør av regjeringens arbeid når den offentliggjør sin politiske erklæring i løpet av 11.-12. september. Jeg ber folket om å følge arbeidet til mine venner i Representantenes hus, sier Pita.

Kilde: Thai Newsroom - Foto: Matichon

RSS