Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Full postmann falt i åpen brønn - ropte om hjelp i åtte timer



Et postbud unnslapp med nød og neppe en tragedie etter å ha falt ned i en nesten 10 meter dyp, forlatt artesisk brønn midt på natten, ifølge en lokal rapport lørdag.

Mannen ropte om hjelp i timevis, helt til en forbipasserende motorsyklist hørte ropene hans tidlig lørdag morgen.

Klokken 09.00 fikk nødetatene i Pattaya City et varsel om en person som var fanget i en brønn i nærheten av Khao Talo Soi 11.

Da nødetatene ankom stedet, oppdaget de en forlatt artesisk brønn ca. 5 meter fra veikanten, med en dybde på ca. 8 meter, noe som tilsvarer en to-tre etasjers bygning. På bunnen lå en thailandsk mann, (40) som jobber som postbud. Han ble funnet utslitt, i bar overkropp og stående i vann til brysthøyde.

Redningsmannskapet brukte en kran til å senke en slynge ned i brønnen, og det tok mindre enn ti minutter å få ham ut. Han fikk umiddelbart førstehjelp før han ble kjørt til sykehus for en grundig medisinsk undersøkelse.

Postmannen sa at han rundt midnatt, mens han var på vei hjem på motorsykkel, hadde stoppet for å gjøre sitt fornødne på et gressområde på grunn av beruselse og et presserende behov for å urinere. Uvitende om brønnens tilstedeværelse falt han ned i den, men ble heldigvis reddet fra alvorlige skader av vannet og den gjørmete jorden på bunnen.

I nesten åtte timer ropte Somwong desperat på hjelp, og ropene hans ble ikke hørt før lørdag morgen. Til tross for utallige forsøk på å klatre ut, forble han fanget helt til han ble reddet.

En 41 år gammel sjåfør ble postmannens redning. Mens hun ventet på passasjerer i området, hørte hun rop om hjelp, og etter å ha undersøkt saken oppdaget hun mannen på bunnen av brønnen. Hun ble sjokkert over synet og varslet umiddelbart myndighetene.

Lokale innbyggere uttrykte overraskelse over at noen hadde falt ned i brønnen, og sa at de fleste i området var klar over at den eksisterte. De sa at brønnen, som ligger på statlig grunn, hadde vært forlatt i et tiår. Det ble uttrykt bekymring for sikkerheten til barn som lekte i nærheten, og myndighetene ble oppfordret til å ta tak i faren og forhindre fremtidige hendelser.

Redningsaksjonen er en sterk påminnelse om farene ved forlatt infrastruktur og om hvor viktig det er at lokalsamfunnet er årvåkent og handler raskt i nødsituasjone.

Kilde: The Nation


RSS