Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailandske gullpriser på vei mot ny toppnotering



Innenlandske gullpriser er på vei til å overgå den forrige høyden på 42.150 baht per baht-vekt (15.2 gram) da de globale prisene holdt seg nær en rekordhøye, og nærmet seg $ 2,700 XNUMX per unse, sier lokale handelsmenn.

Innenlandske priser steg 200 baht til 41.100 baht (ca 13.225 kroner) for gullbarrer tidlig onsdag da bullion økte 0.3% til topp $ 2,665 XNUMX per unse, og overskygget den forrige rekorden som ble lagt ut på tirsdag etter en rapport som viste at den amerikanske forbrukertilliten denne måneden falt mest på tre år.

Økte geopolitiske konflikter som israelske luftangrep i Beirut som drepte en høytstående Hizbollah-kommandant på tirsdag, har også drevet etterspørselen etter eiendeler i trygge havner, inkludert gull.

Kinas nylige stimulansetiltak for å forbedre den svake økonomien, inkludert rentekutt, har også hjulpet det edle metallet.

Gull har steget med nesten 30 % i år, mens sølv har steget med 35 %, og oppgangen har skutt fart etter den amerikanske sentralbankens rentekutt på 50 basispunkter (bps) i forrige uke.

Traderne har økt veddemålene om at den amerikanske sentralbanken vil senke renten med minst 75 basispunkter til mot slutten av året.

Lavere renter har en tendens til å være til fordel for både gull og sølv, ettersom de ikke gir renter, mens en svakere dollar gjør metallene billigere for kjøpere som holder andre valutaer.

Jitti Tangsithpakdi, president i Gold Traders Association, sa at de globale prisene forventes å nå 2 700 dollar i fjerde kvartal, ettersom Fed har sendt klare signaler om minst et kutt på 50 basispunkter på de to gjenværende møtene i år, og ytterligere 100 basispunkter neste år.

– De innenlandske prisene har blitt presset av den sterke bahten, sier han.

– Men når den globale prisen når 2.700 dollar per unse, vil vi sannsynligvis se innenlandske priser som topper den tidligere toppnoteringen på 42.150 baht per bahtvekt.

Den thailandske valutaen, som støttes av utenlandsk kapitalinnstrømning, politisk stabilitet og rekordhøye gullpriser, har steget med 4,6 % i år, noe som gjør den til en av de beste valutaene i Sørøst-Asia.

Bahten har styrket seg kontinuerlig, og har steget med 0,30 baht per dollar til 32,63, noe som har ført til at de innenlandske gullprisene bare har økt med 200 baht, mens de globale spotprisene har steget med så mye som 30 dollar per unse.

Den lokale traderen MTS Gold ser støtte for verdens gullpriser på $ 2,645, med motstand på $ 2,675. Den setter den lokale støtten på 40,800 41,200 baht og motstand på XNUMX XNUMX baht.

YLG Bullion and Futures forventer at de globale prisene vil nå 3 000 dollar i 2025, etter å ha endt på 2 700 dollar i år, noe som presser de innenlandske prisene til et område mellom 42 400 og 47 000 baht per bahtvekt.

Øverst: En ansatt i en gullbutikk i Yaowarat-området i Bangkok oppdaterer salgs- og kjøpspriser på gull under en tidligere prisoppgang 19. april 2024. (Arkivfoto: Wichan Charoenkiatpakul)

Kilde: Bangkok Post

RSS