Stacks Image 919

Forventer økt forurensning i og rundt Bangkok denne uken



Bangkoks beboere og tilreisende rådes av forurensningsmyndighetene til å forberede seg på den første bølgen av PM2.5 i luften fra torsdag til søndag, på grunn av en moderat kaldfront fra Kina og dårlig luftsirkulasjon.

Sakda Tridech, sjef for Air Quality and Noise Management Division, sier at Nord-Thailand vil oppleve mindre nedbør fra og med onsdag, ettersom en kaldfront fra Kina forventes å utvide seg og dekke nord og nordøst i Thailand, melder Thai PBS.

Han sa at værfenomenet La Niña, som forventes å vare frem til mars neste år og gi mer regn i det vestlige Stillehavet, inkludert Thailand, vil forhindre at PM2,5-problemet i år blir verre enn i fjor.

Generaldirektør Preeyaporn Suwanaged i forurensningsdepartementet sier at 24-timers gjennomsnittet av PM2,5 (partikler som er 2,5 mikrometer eller mindre i diameter) i atmosfæren hittil i år er 11 % lavere enn fjorårets 31 µg/m³.

Hun la til at departementet har innført flere tiltak for å redusere PM2,5, blant annet kontroll av utslipp fra kjøretøy og industrianlegg, kontroll av brenning i jordbruksområder og skoger og utpeking av brannkontrollområder.

Det thailandske meteorologiske institutt følger nøye med på den tropiske stormen Trami, som er ventet å passere Luzon-øya på Filippinene torsdag eller fredag, før den går inn i Sør-Kinahavet, krysser Hainan-øya og går i land i Vietnam.

Meteorologisk institutt sier at Trami vil nærme seg Vietnam i helgen, og at dette kan føre til kraftig vind i nordøst-Thailand.

Kilde: Thai PBS
RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand