Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Togruten Bangkok-Vientiane starter 19. juli



Den første togturen mellom Krung Thep Aphiwat sentralstasjon i Bangkok og Vientiane (Khamsavath) starter 19. juli, ifølge State Railway of Thailand (SRT).

Det første toget til Laos' hovedstad vil avgå fra Krung Thep Aphiwat sentralstasjon kl. 20.30 den 19. juli.

Tog nr. 133 vil tilbakelegge distansen på rundt 11 timer. Reisen inkluderer tollklarering på Nong Khai stasjon og destinasjonen.

Ruten for Bangkok-Vientiane-toget vil benytte den nordøstlige jernbanelinjen, som forgrener seg fra den nordlige jernbanelinjen ved Ban Phachi Junction Station. Toget vil passere gjennom Saraburi-provinsen, Chira Road Junction Station i Nakhon Ratchasima-provinsen, Khon Kaen-provinsen, Udon Thani-provinsen og Nong Khai-provinsen før det krysser den første Thai-Lao vennskapsbroen til Thanalaeng stasjon og ender opp på Vientiane stasjon, opplyser SRT.

Åpningen av togtrafikken mellom Bangkok og Vientiane markerer en betydelig utvidelse av samarbeidet mellom de to landene. For øyeblikket går togtrafikken bare til Thanalaeng stasjon.

Det forventes at full service til Vientiane vil gi betydelige fordeler for økonomi, handel og turisme.

Flypassasjerer kan nå bytte til Udon Thani-flyplassen og fortsette reisen til Vientiane uten å måtte bruke andre transportmidler, noe som forbedrer logistikksystemene i begge land.

Initiativet er i tråd med den thailandske regjeringens "Ignite Thailand"-politikk, som tar sikte på å etablere Thailand som et sentralt knutepunkt for turisme og logistikk i regionen.

Kilde: The Nation 
RSS