Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

En million droppet ut av thaiskolen i fjor



Regjeringen i Thailand er i ferd med å lansere et prosjekt for å løse det stadig mer utbredte problemet med elever som dropper ut av skolen. Initiativet har som mål å lokalisere og hjelpe over en million elever som har avbrutt sin formelle utdanning for tidlig.

Regjeringens talsperson Chai Wacharonke kunngjorde Thailands Zero Dropout-policy, som har som mål å sikre at alle barn kommer tilbake til skolen. Dette initiativet består av fire hovedtiltak.

Det første tiltaket går ut på å bruke en database fra tilknyttede byråer til å identifisere elever som har sluttet på skolen. De påfølgende trinnene fokuserer på å reintegrere disse barna i utdanningssystemet og gi dem skreddersydde læreplaner for å hjelpe dem med å nå sitt fulle potensial. Det siste tiltaket oppmuntrer private bedrifter til å delta ved å tilby stipender.

Regjeringen planlegger å lansere appen Thailand Zero Dropout denne måneden for å identifisere disse elevene og overvåke fremdriften i prosjektet. Chai delte statsministerens bekymring over saken.

– Statsministerer er bekymret for nasjonens fremtid etter å ha oppdaget at 1,02 millioner barn i alderen tre til atten år ikke er registrert på skolen. Han har bedt alle relevante parter om å ta tak i dette problemet snarest.

Kunngjøringen kommer etter en uttalelse fra utdanningsekspert og administrerende direktør i Equitable Education Fund (EEF), Sompong Chitradab, som påpekte et betydelig problem med elever som forlater utdanningssystemet tidlig i år.

EEF har identifisert at 1.025.514 barn droppet ut av skolen i 2023, noe som er dobbelt så mange som året før. Historisk sett har gjennomsnittet ligget på rundt 500 000 årlig. Mange barn dropper ut av skolen akkurat når de skal begynne på videregående skole.

Nyere data tyder imidlertid på at et økende antall elever forlater systemet i andre overgangsfaser, for eksempel når de går fra barneskolen til ungdomsskolen, eller fra ungdomsskolen til yrkesskolen.

Ifølge Sompongs funn har fattigdom tradisjonelt vært den viktigste årsaken, men nå legges også skylden på ustabil politikk, som skaper usikkerhet i arbeidsmarkedet, investeringer og økonomi. Disse faktorene fører til at flere familier trekker barna sine ut av skolen, sier Sompong.

– Den politiske ustabiliteten og den økonomiske usikkerheten presser familiene til å prioritere umiddelbare økonomiske behov fremfor langsiktig utdanning.

Utdanningseksperter og beslutningstakere jobber nå sammen for å løse disse utfordringene og sørge for at alle barn får tilgang til kontinuerlig utdanning, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn.

Hvor vellykket Thailand Zero Dropout-initiativet blir, avhenger av samarbeidet mellom offentlige etater, den private sektoren og lokalsamfunnet.

Kilde: Bangkok Post
RSS