Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Subsidier for koke-gass forlenges til 30. september



Prisen på kokegass, også kjent som flytende petroleumsgass (LPG), vil forbli fast på 423 baht per 15-kilosflaske frem til 30. september, ettersom energimyndighetene har blitt enige om å forlenge subsidiene fra Oljefondet.

– Den nåværende LPG-subsidien skal etter planen opphøre på søndag, noe som førte til at den energipolitiske administrasjonskomiteen (Epac) møttes på torsdag for å vurdere effekten av høyere priser på gass til matlaging på levekostnadene, sier energiminister Pirapan Salirathavibhaga, som ledet møtet.

Den nåværende prisen på 423 baht har vært gjeldende siden mars i fjor, opp fra 408 baht. Det er fortsatt 11 prosent lavere enn markedsprisen på 477 baht. Ifølge Epac er LPG for tiden notert til 29,54 baht per kilo, eller 582 dollar per tonn, basert på referanseprisen i Saudi-Arabia i juni.

Oljefondet subsidierer LPG-prisene med 4,74 baht/kg. Per onsdag hadde fondet imidlertid gått med et enormt tap på 110,7 milliarder baht, hvorav 47,6 milliarder baht ble brukt til å subsidiere LPG-priser og 63,1 milliarder baht til å subsidiere diesel.

– Epac er klar over fondets økonomiske status og har bedt kontoret for oljedrivstofffondet om å styre utgiftene nøye, sier Pirapan.

Kontoret ble innvilget et lån på 50 milliarder baht for å støtte fondet og gjøre opp noe av gjelden det skylder til oljehandlere.

Det er så langt brukt 47,6 milliarder baht av dette beløpet. Dette har skapt bekymring for at fondet ikke vil ha nok penger til å fortsette subsidieprogrammene. Hver måned brukes det opptil 1,52 milliarder baht på å subsidiere diesel- og LPG-priser.

Kilde: Bangkok Post
RSS