Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Gjengvoldtektsoffer (16) reddet fra selvmordsforsøk



En 16 år gammel student som ble gjengvoldtatt av fire menn, forsøkte å ta sitt eget liv ved å løpe ut foran et tog ved en jernbaneovergang, men ble heldigvis reddet i siste øyeblikk.

Den 16 år gamle jente skal ha vært i en alvorlig depresiv situasjon siden de fire gjerningspersonene, i alderen 20-27 år, ble løslatt mot kausjon og disses familier utsatte jenta og hennes familie for trusler.

Tirsdag kveld forsøkte jenta å begå selvmord ved å løpe mot en jernbaneovergang da toget kom. Heldigvis så forbipasserende hendelsen og klarte å redde henne i sikkerhet.

Politiet kom tilsteder, tok henne med til en lokal stasjon for å roe henne ned, og hun ble senere tatt med til Maharat Nakhon Ratchasima sykehus for sjekk.

Voldtekten fant sted 28. april. Ifølge thailandske medier skal de fire mistenkte ha tilstått i politiavhør, men de ble ikke varetektsfengslet da politiet mente at de ikke utgjorde noen fluktrisiko.

Politioverbetjent Sitthiphon Thimsungnern, på Huai Thalaeng politistasjon, sier at etterforskerne tok ut tiltale og sendte rapporten til påtalemyndigheten i juni. Etter å ikke ha hørt noe mer på to måneder, henvendte jenta og familien seg til media og en ikke-statlig organisasjon for å få hjelp.

Den 30. august oppsøkte familien til offeret Huai Thalaeng politistasjon for å få en oppdatering i saken. To dager senere søkte familien hjelp hos Kanthat Pongpaiboonvej, alias Kan Chompalang, som tok dem med til den nasjonale visepolitisjefen, Surachate Hakparn.

Noen dager senere ble de mistenkte endelig stilt for retten. Politi og påtalemyndighet motsatte seg løslatelse mot kausjon, men retten godkjente løslatelsen mot en kausjon på 400.000 baht og beordret de fire til å bruke fotlenke. De ble også beordret til å holde seg minst én kilometer unna offerets hus. 

Jenta ble imidlertid grepet av frykt ettersom de påståtte overgripernes hus lå i samme område som hennes, sier en kilde som kjenner saken. Enda verre var det at familien til de mistenkte skal ha skremt henne, noe som førte til at hun søkte behandling på et psykiatrisk sykehus.

Noen i familiene til de tømte gjerningsmennene skal ha truet med å engasjere advokater for å saksøke henne fordi hun hadde satt de i forlegenhet. De skal også ha bedt andre om å spre nyheten om gjengvoldtekten. Jenta følte seg skamfull og turte ikke å gå på skolen, sier kilden.

Politioverbetjent Sitthiphon sier at han har beordret politiet til å møte familiene til de mistenkte. Hvis de ikke sluttet å true de, vil politiet be retten om å oppheve de mistenktes kausjon.

Jenta, elev på en skole i Huai Thalaeng, har lidd av depresjon siden hun var 12 år gammel, men har ikke tatt medisinene sine regelmessig. Hun skal ha forsøkt å begå selvmord ved andre anledninger.

Provinskontoret til departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet har sørget for at jenta fikk behandling på Nakhon Ratchasima Rajanagarindra psykiatriske sykehus før de sendte henne hjem igjen.

Hun er nå i sikkerhet hos Justisdepartementets vitnebeskyttelseskontor.

Kilde: Bangkok Post

Illustrasjonsfoto. Modellen på bildet har ingenting med saken å gjøre.
RSS