Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Første budsjettrinn av ‘pengedrysset’ godkjent

Pheu Thai-ledede regjeringens flaggskip, ‘pengedrysset’, er godkjent i et tilleggsbudsjett for inneværende budsjettår.

The Royal Gazette kunngjorde fredag den kongelige godkjenningen av 122 milliarder baht for å finansiere ordningen, med virkning fra lørdag.

Tidligere statsminister Thaksin Shinawatra sa torsdag på forumet «Vision for Thailand», organisert av Nation Group, at partiets utdelingsplan er nødvendig for å få fart på den svake økonomien.

– Vi må stimulere økonomien ettersom landet vårt ikke har vokst på lang tid, sa Thaksin, og skisserte fordelene med utdelingsordningen som var et sentralt valgløfte for partiet hans i fjorårets valgkamp.

Thaksins uttalelser torsdag tydet på at hans datter, statsminister Paetongtarn, sannsynligvis vil fortsette med planen, som har blitt kritisert av økonomiske eksperter og Bank of Thailand (BoT).

– Regjeringen vurderer å bruke 145 milliarder baht fra statsbudsjettet for 2024 til å gi 10.000 baht til 14,5 millioner mennesker i september, med ytterligere utbetalinger fra og med oktober, sa han.

– Det vil gi et umiddelbart økonomisk løft i september, sa han.

Ordningen med å dele ut 10.000 baht via en digital lommebok til rundt 50 millioner kvalifiserte thailendere står på spill etter at Srettha Thavsin ble avsatt som statsminister etter ordre fra forfatningsdomstolen.

Thailands økonomi vokste med 2,3 % i april-juni-kvartalet sammenlignet med året før, noe som overgikk forventningene midt i den politiske usikkerheten etter regjeringsskiftet.

RSS