Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Tom Kha Gai kåret til verdens beste kyllingsuppe



En tradisjonell thailandsk kyllingsuppe, Tom Kha Gai, gikk til topps på listen over de 10 best rangerte kyllingsuppene i verden, som TasteAtlas' globale matkartleggingsside avslørte denne uken.

Kokosmelksuppen, som er tilsatt galangal, kapret førsteplassen med 4,7 av fem stjerner, og overgikk dermed 1.376 andre supper.

Tom Kha Gai er full av kylling og en blanding av friske urter som galangal, sitrongress, kaffirlimeblader, sjalottløk, chili og sopp, og er en suppe med en særegen smaksprofil.

Den syrlige smaken av limesaft og den smakfulle dybden av fiskesaus kjennetegner denne behagelige retten, som forsterkes ytterligere av tamarindjuice og palmesukker. Tom Kha Gai garneres vanligvis med stekt chili og serveres med dampet ris.

Tom Kha Gai er en thailandsk nasjonalrett som har sin opprinnelse i den nordlige delen av landet og er påvirket av det laotiske kjøkkenet. Rettens egentlige opprinnelse er imidlertid fortsatt uklar, og mange thailendere ser på den som en tradisjonell rett fra den sentrale regionen.

Andreplassen gikk til rumenske ‘ciorba radauteana’, en syrlig suppe laget på kylling, løk, paprika, selleri, gulrøtter, sitronsaft, hvitløk, persille og rømme. Moldovas zeama og Algeries chorba beida kom på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

På femteplass kom en annen rumensk suppe, ‘supa (de pui) cu taietei’, etterfulgt av Serbias ‘bela corba’, El Salvadors ‘sopa de gallina india’, Perus inchicapi, Polens ‘rosol z kury’ og Georgias ‘chikhirtma’.

Kåringen fra TasteAtlas har gitt Tom Kha Gai internasjonal anerkjennelse og ytterligere styrket Thailands rykte som et kulinarisk sted med en rik og mangfoldig matkultur.

Kilde: The Thaiger
RSS