Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Landbruket i Hua Hin rammet av uvær



En kraftig sommerstorm tirsdag etterlot seg mye ødeleggelser i flere distrikter, og lokale gårder, særlig durianplantasjer, ble hardest rammet.

Tirsdagens storm var den første betydelige nedbøren regionen har sett på nesten fem måneder, skriver Hua Hin Today.

I Ban La-oo ble over ett tonn nesten modne durianfrukter veltet, noe som førte til tap som anslås til mer enn 300.000 baht. Uværet, som slo til på ettermiddagen 7. mai, førte også til strukturelle skader på boliger og landbruksanlegg i området.

Polkrit Puangwalaisin, distriktssjef i Hua Hin, opplyser at stormen skapte store ødeleggelser i Hua Yai Sattawat, Hua Hin-distriktet, og i nærliggende områder. I landsby 5, Ban Chaloem Phra, ble et tak revet helt av huset til Pradit Tumthong. Lignende ødeleggelser skjedde i landsby 9, Ban Pong Samrong, der Kanong Chanthasais carport og Ngamnit Pumsawats fjøs ble skadet.

I landsby 8, Ban Chaloem Rat Phatthana, ble en frukthage eid av Khachonphat Ngamkhamkhan påført betydelig skade, noe som gikk hardt utover durianavlingen.

Som svar på stormskadene har Plakrit koordinert arbeidet med distriktets administrative organisasjon, landsbyoverhoder og lokalsamfunnsledere for å vurdere det fulle omfanget av skadene og legge til rette for innledende økonomisk støtte. Han har også bedt tjenestemennene om å følge nøye med på værforholdene i de kommende dagene for å forberede seg på ytterligere hendelser.

Durianfruktene, som er et viktig landbruksprodukt for mange lokale bønder, var klare til innhøsting og salg før stormen kom, noe som understreker de økonomiske konsekvensene slike værhendelser har for landbruket i regionen.

Kilde: Hua Hin Today
RSS