Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Visumfri innreise til Thailand gjelder for 93 land og territorier



Besøkende fra 93 land og territorier kan nå reise inn i Thailand uten visum i henhold til en ny policy som trådte i kraft mandag denne uken.

Listen over land og territorier ble publisert i Royal Gazette mandag kveld, med umiddelbar virkning.

Passinnehavere fra disse landene og territoriene kan oppholde seg i landet i inntil 60 dager og kan søke om å forlenge oppholdet med inntil 30 dager.

Implementeringen skjedde etter at innenriksminister Anutin Charnvirakul og statsminister Srettha Thavisin hadde undertegnet direktivene.

Den visumfrie ordningen gjaldt tidligere bare for passinnehavere fra 57 land. Den ble innført, og har nå blitt utvidet, for å bidra til å blåse nytt liv i den svake økonomien, og spesielt turistsektoren, som har vært hardt rammet av covid-19-pandemien. (fortsetter nedenfor)

Royal Gazette nevnte ikke to andre ordninger som regjeringen har fremmet. Den ene er en politikk for å øke antallet land som er kvalifisert for visum ved ankomst fra 19 til 31 land.

Et annet tiltak er innføringen av Destination Thailand Visa for å tiltrekke seg digitale nomader, frilansere og besøkende som ønsker å lære seg thailandsk kunst og ferdigheter. Denne nye visumkategorien er gyldig i fem år og gir innehaveren rett til å oppholde seg i Thailand i inntil 180 dager hvert år.

Kilde: Bangkok Post

Øverst: Den norske, noe haltende maskinoversettelsen fra Royal Gazette
RSS