Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Flomnivået stabilt i øvre Thailand



Innenriksdepartementet rapporterte torsdag at flomnivået i syv provinser i øvre Thailand enten var stabilt eller synkende, bortsett fra i Nan, der flomvannet steg.

De berørte provinsene er Chiang Rai, Lampang, Nan, Phayao, Phetchabun og Phrae i nord, samt Udon Thani i nordøst.

Myndighetene er i gang med å evakuere flomofre, distribuere viktige forsyninger og vurdere skadene, og  over 12.000 familier i 541 landsbyer rammet av oversvømmelser.

Nans guvernør Chainarong Wongyai sier at flomvannet i de sentrale distriktene steg i et langsommere tempo etter hvert som regnet opphørte, og at vannstanden sank i de øvre distriktene. Ti distrikter i Nan var fortsatt kraftig oversvømmet.

I Muang-distriktet nådde Nan-elven en dybde på 8,25 meter, bare 25 centimeter under distriktets fylling.

Guvernøren oppfordret innbyggerne som bor i nærheten av vannveiene, til å flytte verdisaker til høyere terreng og forberede seg på evakuering, ettersom flodbølger fra nordlige områder nærmet seg.

Office of National Water Resources (ONWR) advarte om mulige oversvømmelser og jordskred i 35 provinser i alle regioner frem til 30. august på grunn av kraftig regnvær.

Meteorologisk institutt advarer folk i de nordlige og nordøstlige provinsene om kraftig til svært kraftig regn fra 21. til 27. august, noe som kan føre til flom og overløp, særlig langs foten av åsene, nær vannveier og i lavtliggende områder. Alle skip i Andamanhavet og Golfen bør ferdes med forsiktighet i områder med tordenbyger i denne perioden.

Øverst: Nans guvernør Chainarong Wongyai, til høyre, inspiserer vannstanden i Nan-elven ved siden av elvebredden i Muang-distriktet torsdag morgen. (Skjermdump fra Facebook-siden til PR-kontoret i Nan)

Kilde: Bangkok Post
RSS