Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok etablerer 72 «miniparker»



Prosjektet «Elevate Pocket Park», som ble lansert for å feire kongens bursdag, har som mål å skape små offentlige parker i hele hovedstaden.

I et forsøk på å feire Hans Majestet Kongens 6-årsdag på tronen, som ble feiret 28. juli, har regjeringen satt i gang 10 prosjekter under temaet «Skog, vann, mennesker», skiver The Nation.

Disse prosjektene er i tråd med Majestets initiativer, visjoner og politikk knyttet til miljøutvikling og forbedret livskvalitet for folket.

Et av de viktigste initiativene er prosjektet «Elevate Pocket Park», som er et samarbeid med regjeringen og Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Prosjektet har som mål å opprette 72 små offentlige parker, eller «15-minutters parker», i hele Bangkok. Disse parkene vil gi innbyggerne i byen praktiske grøntområder innen 15 minutters gange fra sin bolig.

Målet er ikke bare å forbedre livskvaliteten til innbyggerne i Bangkok, men også å fremme naturvern.

– Byen fokuserer på samfunnsdeltakelse og læring på tvers av sektorene. Befolkningen inviteres til å bidra i designprosessen, slik at parkene kan møte deres behov. Denne tilnærmingen oppmuntrer også til felles mekanismer for vedlikehold av områdene, sier Jiraporn Sindhuprai, minister ved statsministerens kontor.

– Så langt har 42 slike parker blitt utviklet i Bangkok, sier hun.

– Disse parkene forbedrer ikke bare miljøet, men fungerer også som naturlige støvfiltre og et sted der innbyggerne kan slappe av.

Kilde: The Nation

RSS