Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Nye tiltak for å bekjempe fyllekjøring



Den thailandske regjeringen har kunngjort nye regler for alkoholtesting av bilførere, og innfører strengere tiltak for å bekjempe fyllekjøring.

De oppdaterte kriteriene, som ble publisert i Royal Gazette fredag, omfatter flere testmetoder og reviderte promillegrenser for ulike aldersgrupper.

I tillegg til alkometertester kan det nå gjennomføres urin- og blodprøver på førere under 20 år, førere med midlertidig førerkort og førere over 50 år.

Ministerforskriften om alkoholtesting av førere beskriver prosedyrene for gjennomføring av disse testene og fastsetter lovlige grenser for alkoholinnhold i blodet.

I henhold til de nye forskriftene vil førere som har mer enn 0,2 promille, bli ansett som beruset hvis de er under 20 år, har midlertidig førerkort, kjører et kjøretøy som førerkortet ikke er gyldig for, eller kjører uten førerkort eller med et suspendert eller tilbakekalt førerkort.

For førere over 50 år er den lovlige promillegrensen inntil 0,5.

Forskriften spesifiserer også prosedyrene for av urin- og blodprøver og metodene for å måle alkoholinnholdet. Resultatene av disse testene vil bli sammenlignet med promillenivået som en referanse.

Implementeringen av disse strengere reglene har som mål å øke trafikksikkerheten og redusere antallet ulykker forårsaket av fyllekjøring i Thailand.

De nye forskriftene er basert på endringer i Land Traffic Act B.E. 2522 (1979) og erstatter tidligere ministerielle forskrifter fra 1994 og 2017. Endringene har som mål å øke trafikksikkerheten og redusere alkoholrelaterte trafikkhendelser i Thailand.

Statsministeren godkjente forskriftene den 3. september, og de ble publisert i Royal Gazette den 20. september.

Kilde: The Nation
RSS