Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Visumfri innreise for kinesiske turister vil møte utfordringer



Det kan bli vanskelig for Thailand å oppnå den ønskede tilstrømningen av turister fra det kinesiske fastlandet gjennom den kommende visumfrie ordningen, først og fremst på grunn av flere faktorer.

Ifølge Tourism Authority of Thailand (TAT) er setekapasiteten for kinesiske flyvninger i siste kvartal på rundt 400.000 seter, noe som er halvparten av kapasiteten i samme periode i 2019.

Ifølge Sisdivachr Cheewarattanaporn, president i Association of Thai Travel Agents, vil dette sannsynligvis hindre Thailands plan om å øke antallet kinesiske turister til 700.000 per måned som slipper visum.

– Det vil derfor bli utfordrende å nå målet om 5 millioner turister ved utgangen av året, ettersom de nåværende månedlige ankomstene på 350.000 praktisk talt må dobles, sier han.

Sisdivachr påpekte også at mange kinesere har møtt utfordringer når de har søkt om pass. Dette utgjør et ekstra hinder som den thailandske regjeringen ikke kan løse uten hjelp fra Beijing.

En utbredt bekymring for sikkerheten blant kinesiske reisende gjør det også vanskeligere å oppnå de ønskede resultatene med visumfriheten. Denne bekymringen stammer fra en rekke falske nyhetshistorier som sirkulerer i kinesiske medier, blant annet om organtyverier.

Selv om Thailand har kommet et stykke på vei mot målet om 5 millioner ankomster, med 2,28 millioner registrerte ankomster mellom 1. januar og 10. september, står landet overfor store utfordringer som må løses.

Visumfritaksprogrammet for kinesiske statsborgere skal gjelde fra 25. september 2023 til 29. februar 2024.

Mange reiselivsoperatører, spesielt i Phuket, har satt sitt håp til kasakhiske turister, som også vil nyte godt av dette.

TAT forventer at Thailand vil motta rekordmange 180.000-200.000 kasakhiske turister i år.

Ifølge Phuket Airport Immigration var de vitne til en økning på 580 % i antall besøkende fra Kasakhstan, til 76.421 i løpet av første halvår i år.

Siripakorn Cheawsamoot, TATs viseguvernør for Europa, Afrika, Midtøsten og Amerika, sier at kasakhstanske turister har et gjennomsnittlig forbruk på 4.365 baht daglig per person og et gjennomsnittlig opphold på 14 dager, noe som utgjør et stort potensial.

De representerer også det raskest voksende markedet for Thailand, ettersom de ikke bare besøker landet om vinteren, men også i sommermånedene.

Per 10. september var antallet kasakhiske ankomster 108.636, en betydelig økning fra 56.000 i 2019.

– Den visumfrie ordningen vil sannsynligvis oppmuntre kasakhiske turister til å forlenge oppholdet, særlig i den kommende vintersesongen når flyprisene pleier å være høye, sier Siripakorn.

Han opplyste videre at antall ruteflyvninger mellom Thailand og Kasakhstan vil øke til 14 per uke fra oktober, jevnt fordelt mellom Bangkok og Phuket.

I tillegg regnet han med at Phuket vil få ytterligere 10 charterflyvninger per uke fra første- og andrelandsbyer i Kasakhstan.

Kilde: The Pattaya News - Bangkok Post
RSS