Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand satser på det franske turistmarkedet etter OL



De olympiske lekene i Paris anslås å tiltrekke seg færre besøkende enn forventet, men Thailands turistmyndighet (TAT) spår at det franske markedet vil ta seg kraftig opp etter arrangementet, med 42 milliarder baht (1,17 milliarder USD) i inntekter fra dette markedet i 2024.

De olympiske lekene i Paris anslås å tiltrekke seg færre besøkende enn forventet, men Tourism Authority of Thailand (TAT) spår at det franske markedet vil ta seg kraftig opp etter arrangementet, med 42 milliarder baht (1,17 milliarder USD) i inntekter fra dette markedet i 2024.

– Det franske markedet står overfor en treg periode ettersom landet avholdt to valgrunder 30. juni og 7. juli. Turiststrømmen vil fortsette å avta under OL i Paris fra 26. juli til 11. august, ettersom flere lokale må jobbe som arrangører av arrangementet, sier Soraya Homchuen, direktør for TATs Paris-kontor.

TAT spår imidlertid at det ikke vil ta lang tid å gjenopplive markedet etter OL, med svakere publikum for årets arrangement ettersom lokalbefolkningen er bekymret for skyhøye kostnader og stor trafikk i Paris.

Rundt 600 pakkereiser ble solgt som en del av kampanjen "Olympic Getaway", som TAT lanserte sammen med Carrefour i mai, og som vil fortsette å selges frem til august for å tiltrekke seg turister etter lekene.

TAT vil også samarbeide med en stor nettagent om å lansere en ny kampanje med lynsalg under de olympiske leker.

I løpet av de første seks månedene i år tok Thailand imot 380.013 franske turister, mens målet for hele året ble satt til 661.000 ankomster, noe som genererte 42,9 milliarder baht, som vil være den samme omsetningen som i 2019.

Hun sier at antallet i første halvår var høyere enn halvveis i forhold til hele årsmålet, mens omsatningen i dette markedet er forventet å ligge på 65.008 baht per person, noe som er høyere enn gjennomsnittet på 55.000 baht.

Soraya sier at en annen medvind som vil bidra til å øke markedet etter OL, er lavere flypriser.

– Med unntak av perioden med de olympiske leker har flyprisene fortsatt å synke siden juni, sier hun.

Kilde: The Nation
RSS