Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Store konserter vil øke turismen



Statsminister Paetongtarn Shinawatra ønsker nå at Thailand skal sikre seg en eksklusiv konsertavtale med en artist i verdensklasse som en del av en ny plan for å gjøre landet til et enda mer populært reisemål blant internasjonale turister.

– Myndighetene jobber for å implementere denne politikken på i en ny kampanje for å fremme turisme, kalt «Thailand Music Campaign», ifølge Bangkok Post.

Tidligere i år inngikk Singapore en eksklusiv konsertavtale med popsensasjonen Taylor Swift, som gjorde Singapore til det eneste stoppestedet i Sørøst-Asia på hennes Eras Tour.

– Under den nye kampanjen forventer Thailand å tiltrekke seg mange flere internasjonale reisende med ulike kultur- og musikkarrangementer i verdensklasse, sier Jirayu.

– Departementet og TAT vil lede organiseringen av en stor, eksklusiv konsert som ikke vil bli arrangert noe annet sted. Det blir en forestilling utenom det vanlige, sier han.

– Organiseringen av denne typen eksklusive konserter vil bli subsidiert av regjeringen ved hjelp av midler fra det nåværende statsbudsjettet for 2025 og statsbudsjettet for 2026, sier han.

– Som en forberedelse til den eksklusive konsertpolitikken vil myndighetene inngå samarbeide med Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB) for å finne ut hvilke av landets ulike kongresshaller som kan egne seg som arenaer, sa han.

Disse hallene ligger i Bangkok og andre større byer.

Samtidig avslørte turistminister Sorawong Thienthong at det akkumulerte antallet internasjonale besøkende til Thailand fra 1. januar og frem til forrige søndag var 27,21 millioner, mens inntektene som er generert er anslått til 1,27 billioner baht.

– Kinesere, malaysere, indere, sørkoreanere og russere var blant de fem største gruppene, sa han.

– Samtidig økte antallet langdistansereisende som ankom Thailand med 4,92 % i forrige uke sammenlignet med uken før, noe som er et tegn på at antallet besøkende fra Europa og Nord-Amerika er i ferd med å ta seg opp, sier Sorawong.

– Økningen markerte begynnelsen på en ny turistsesong for reisende fra Europa og USA, noe som forventes å bringe flere besøkende fra disse sonene til Thailand denne uken, sier han.

Kilde: Bangkok Post
RSS