Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Skoledirektør i Khon Kaen arrestert for bestikkelser



En visedirektør ved en skole i Khon Kaen-provinsen ble pågrepet i går, mandag, mistenkt for å ha tatt i mot bestikkelser.

Han er anklaget for å ha bedt en forelder om penger for å hjelpe eleven med å bytte skole midt i skoleåret. Betalingen av kontanter skal ha skjedd på visedirektørens private kontor i skolens lokaler, ifølge avisen The Nation.

Etter arrestasjonen utstedte skolekontoret i Khon Kaen en ordre om midlertidig overføring av den siktede til distriktskontoret etter at han ble løslatt mot kausjon, i påvente av videre etterforskning.

De lokale utdanningsmyndighetene har nedsatt en komité ledet av skoledirektøren, som hadde tilsyn med den anklagede.

Det forventes at komiteen raskt vil rapportere sine funn for å avgjøre om det er grunnlag for disiplinærtiltak ved siden av den pågående straffesaken.

Bestikkelser i Thailand dukker stadig opp i nyhetsbildet, særlig i utdanningssystemet. Til tross for bevissthet og tidligere aksjoner er uoffisielle betalinger et vedvarende problem, særlig i konkurranseutsatte skoler der slike transaksjoner er strengt forbudt.

NACC ble kontaktet etter en klage fra en forelder som opplyste at de ble bedt om å betale 20.000 baht for å få barnet sitt inn i tredje klasse, et beløp som senere ble redusert til 10.000 baht i kontanter etter at forelderen hadde fremlagt bevis på barnets lese- og skriveferdigheter.

Kontantene skal ha blitt overlevert til visedirektøren mandag på hans private kontor, og han ble pågrepet like etter.

Kilde: The Nation
RSS