Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Phukets guvernør: – Visumfri innreise skader vår satsing på kvalitetsturister



Phukets guvernør Sophon Suwannarat (bildet) og presidenten for Phukets turistforening, Thaneth Tantipiriyakij, uttrykker begge bekymring over det økende problemet med «overturisme» i provinsen. Negge er opptatt av å finne en balanse mellom vekst i turismen og å bevare Phukets status som en kvalitetsdestinasjon.

Han forslår at turister må vise til minst 300.000 baht (nær 100.000 kroner) på konto før innreise.

– Problemet jeg ser nå, er den fortsatte implementeringen av den visumfrie politikken, der regjeringen håper å tiltrekke seg flere turister og øke det samlede forbruket, sier guvernør Sophon til The Phuket News.

– Denne beslutningen prioriterer kvantitet fremfor kvalitet, noe som kan føre til negative konsekvenser på lang sikt.

– Tilstrømningen av internasjonale turister har ført til en økning i antall besøkende av lavere kvalitet på destinasjonene, noe som medfører problemer for lokalbefolkningen og reduserer opplevelsen for turister av høyere kvalitet, innrømmet guvernør Sophon.

Thaneth fortalte om fersk statistikk som viser at Phuket har tatt imot mellom 200.000 og 400.000 internasjonale turister de siste seks månedene. – Dette tallet kan øke dramatisk, og nå 600.000 til 800.000 turister, på samme nivå som vi så i 2019, sa han.

Den nåværende visumfriheten motvirker Phukets turistindustris innsats for å øke inntektene per turist, påpekte Thaneth.

– Vi har som mål å prioritere kvalitet fremfor kvantitet. Vi går lenger enn bare å øke antallet turister, og fokuserer nå på å forbedre kvaliteten på turismen, sier han.

– Selv om myndighetene kanskje fokuserer på å oppmuntre turister til å bli lenger og bruke mer penger, mener jeg at vi først bør sørge for at turistene respekterer loven og lokale tradisjoner før vi tar tak i disse aspektene, la han til.

– Selv om turistene blir lenger og bruker mer penger, er det viktig at de respekterer våre lover og tradisjoner. For å føle seg virkelig velkommen bør de besøkende omfavne lokale skikker og følge reglene, sier Thaneth.

Sophon hevdet imidlertid at «vi ikke kan kontrollere tilstrømningen av turister på grunn av den pågående visumfrie politikken».

– Så langt er min løsning å fordele turistene på ulike provinser. Hvis de for eksempel er interessert i varme kilder, kan vi henvise dem til Ranong, og hvis de er interessert i øyer, kan vi anbefale Phang Nga eller Krabi, forklarer Sophon.

– Målet med denne tilnærmingen er å forhindre at turistene reiser til bare én provins, slik at belastningen på Phuket blir mindre, samtidig som vi promoterer andre vakre reisemål, sier han.

– Jeg har samlet representanter fra fem Andaman-destinasjoner, Phang Nga, Ranong, Surat Thani, Krabi og Phuket, til et møte for å diskutere strategier for å omdirigere turister fra Phuket til disse andre provinsene, sa han.

Bekymringen for overturisme synes å være berettiget, ettersom det økende antallet turister har ført til flere tilfeller av forstyrrende atferd, innrømmet guvernør Sophon.

– Bare i år har jeg inndratt oppholdet til rundt 200 utenlandske turister som har skapt bråk og uroligheter på Phuket, bekrefter han. 

– Jeg har sendt en forespørsel til regjeringen om å heve standarden for internasjonale besøkende, særlig de som er omfattet av den visumfrie politikken.

– Vi foreslår å kreve en minimumssaldo på 300.000 baht i banken for å sikre at disse turistene blir lenger og bruker mer penger på våre reisemål, sier guvernør Sophon.

– Hvis vi fortsetter å ønske et økende antall turister velkommen uten å ta nøye hensyn, kan Phuket støte på flere utfordringer, og noen av de besøkende kan komme til å påvirke samfunnets fred og sikkerhet, sa han klart og tydelig.

– Jeg ønsker turister av høyere kvalitet, men jeg kan ikke endre den eksisterende visumfrie politikken selv. Det er utfordrende å avgjøre når og hvordan Phuket kan gå over til å bli en destinasjon som tiltrekker seg flere kvalitetsbesøkende, la han til.

Thaneth oppfordret til å investere i å forbedre Phukets infrastruktur for å øke «kvaliteten» på de turistene som ønsker å komme til Phuket.

– Hvis vi ønsker kvalitet fremfor kvantitet, bør myndighetene gjøre de nødvendige forberedelsene. For å skape kvalitetsdestinasjoner må man investere i utviklingen av dem.

– Det er viktig å utvikle infrastrukturen, tilby ulike fasiliteter og sørge for sikkerhet for både innbyggere og turister, sier Thaneth.

– På tilbudssiden kan jeg trygt si at Phukets hoteller, restauranter og reiselivstjenester har blitt stadig bedre siden pandemien, noe som har gjort destinasjonen mer attraktiv», legger han til.

– Infrastrukturprosjekter sliter imidlertid med manglende finansiering. Noen ganger må innbyggerne i Phuket bruke egne ressurser fordi det mangler offentlig støtte, forklarer Thaneth.

– Phukets problem med overturisme, som Phukets guvernør har påpekt, skyldes i stor grad den visumfrie politikken, som har resultert i en overveldende og ukontrollerbar tilstrømning av besøkende, sa Thaneth.

– For å løse problemene foreslår Phukets guvernør å heve standarden for turister, slik at kun kvalitetsturister slipper inn, samtidig som man arbeider for å etablere Phuket som en førsteklasses destinasjon for turisister av høy kvalitet, avslutter han.

Kilde: The Phuket News

RSS