Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

CIB-sjefen er sikker på at «Kamnan Nok» vil bli dømt til døden



Praween Chankhlai, også kjent som "Kamnan Nok", som skal ha beordret drapet på en politimann på en bursdagsfest natt til 6. september, er overbevist om at blir dømt til døden, sa Jirabhop Bhuridej, sjef for Central Investigation Bureau (CIB), fredag.


Bevis og vitneforklaringer pekte på overlagt drap og et forsøk på å skjule bevis i Praweens bolig i Nakhon Pathom-provinsen, der Praween er distriktssjef (kamnan) og en innflytelsesrik person.

Politimannen Siwakorn Saibua, inspektør ved Highway Police's 2nd command, ble skutt og drept på festen.

Drapet skal ha skjedd etter en krangel om en forfremmelse. Ifølge øyenvitner skal Praweens angivelige håndlanger, Thananchai Manmak, ha nærmet seg spisebordet og åpnet ild mot Siwakorn. En annen politibetjent ble skadet av kulene.

Thananchai ble drept i en skuddveksling med CIB-politiet i Kanchanaburi-provinsen to dager senere.

Jirabhop forteller at etterforskerne har samlet inn opptak fra boligens 15 overvåkningskameraer, med unntak av to kameraer som pekte mot spisebordet der skytingen fant sted, fordi de var frakoblet.

– Videoopptakene, sammen med vitneforklaringer, informasjon om pistolen og et forsøk på å ødelegge bevis var tilstrekkelig til å tiltale Praween for overlagt drap, sier han.

Nestleder i det nasjonale politiet, Surachate Hakparn, som leder etterforskningen, sa fredag at han vurderte å anmelde de politifolkene som var til stede på festen, for tjenesteforsømmelse.

Bare åtte av de mer enn 20 tilstedeværende politifolkene ble sett da de hjalp offeret til sykehuset etter skytingen, sier Surachate.

– Resten stakk av eller gjemte seg, sier han.

Han sa at noen politifolk, inkludert høytstående offiserer, løy og sa at de forsøkte å hjelpe, men at videoopptak viste at de stakk sin vei.

– Dette er uakseptabelt. De vil bli stilt for retten og få disiplinærstraff, sier Surachate.

Han legger til at etterforskerne også undersøker Praweens økonomi for å finne tegn på korrupsjon og hvitvasking av penger. Distriktssjefen, som er i byggebransjen, har angivelig vunnet over 1500 kontrakter for prosjekter i provinsen, noe som tyder på at det kan ha foregått anbudsjuks, legger Surachate til.

Kilde: The Nation
RSS