Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

– Billige kina-varer vil oversvømme Thailand med «pengedrysset»



– Billige og dårlige kina-varer vil trolig oversvømme Thailand under «pengedrysset» d, konkluderte Move Forward-leder Chaithawat Tulathon i dag-

I løpet av den første dagen av en maratondebatt i Representantenes hus tok Move Forward-lederen og opposisjonslederen den Pheu Thai-ledede regjeringen i forsvar på grunn av budsjettforslaget for 2025, som han sa bare vil tjene deres politiske agenda basert på den omstridte populistiske utdelingen av 10.000 baht til omkring 55 millioner thaier.

– Import og salg av billige, kina-varer av lav kvalitet, alt fra klær, møbler, elektriske apparater og elektronisk utstyr til elbiler, blant annet, vil blomstre i hele landet, og thaiene vil kjøpe disse varene uten å ha bruk for de, sa Chaithawat.

Thailands handelsunderskudd overfor Kina nådde et rekordhøyt nivå i fjor på grunn av den kvantitative importen og salget av de billige, varene fra den asiatiske økonomiske supermakten, ifølge Move Forward-lederen.

Chaithawat anklaget den Pheu Thai-ledede regjeringen for bare å forsøkte og drive en populistisk kampanje for å vinne stemmer med «pengedrysset» i form av en digitale lommebok med 10 000 baht, uten å ta landets økonomiske og finansielle mål på alvor.

– Regjeringen har åpenbart forsøkt å løse sin politiske krise med landets økonomiske potensial og ressurser som innsats. Kjernekoalisjonspartiet har tilsynelatende tilbudt seg å drive landet med tap, samtidig som de tjener sin politiske agenda, som de til syvende og sist vil bestrebe seg på å ikke tape ansikt.

– Når det er sagt, vil regjeringens «pengedryss» bare være et eksempel på en overfladisk kampanje for å vinne stemmer, sa Chaithawat, uten å nevne Pheu Thai ved navn.

Move Forward-lederen stemplet budsjettforslaget på 3,75 billioner baht som det mest lettvinte og risikofylte som noensinne har vært debattert i parlamentet.

Han tvilte på at «pengedrysset» vil stimulere det innenlandske forbruket, fremme produksjonsindustrien og øke den lokale eller nasjonale økonomien, slik statsminister Srettha Thavisin og andre regjeringspersoner gjentatte ganger har skrytt av.

Øverst: Move Forward-leder Chaithawat Tulathon taler til parlamentet under dagens budsjettdebatt. Foto: Thai Rath

Kilde: Thai Newsroom
RSS