Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Full Moon Party-selger arrestert for salg av lystgass



En butikkeier på partyøya Koh Phangan, kjent for sine fullmånefester, er arrestert for å ha solgt ballonger fylt med lystgass uten løyve.

Politiet pågrep den 29 år gamle handelsmannen i butikken på Haad Rin i Ban Tai torsdag morgen for å ha solgt ballonger fylt med lattergass til strandgjengere.

Politiet fant to flasker med lystgass og flere ballonger som antas å ha vært ment for detaljsalg i butikken.

29 åringen, som skal ha innrømmet forholdet, sa at han hadde tjent på den stigende prisen på gassen etter at myndighetene intensiverte sine tiltak mot ulovlig salg av lystgass.

Lystgass er en fargeløs, ikke-brennbar gass som brukes i kirurgi og tannbehandling for sin bedøvende effekt. Gassen er bedre kjent som lattergass på grunn av den euforiske effekten den gir etter innånding, og den har lenge vært brukt av festdeltakere. Høy konsentrasjon av gassen kan føre til alvorlig oksygenmangel. Langvarig bruk kan gi varige skader på nervesystemet.

Øverst: Et skilt viser prisen på lattergass i ballonger, som ble solgt ulovlig i den razziautsatte butikken på Koh Phangan i Surat Thani tidlig torsdag morgen. (Politifoto)

Kilde: Bangkok Post

RSS