Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tre arrestert for bestikkelser



To menn med ansvar for vekt-stasjoner og en medsammensvoren er blitt arrestert og siktet for å ha krevd og mottatt bestikkelser fra førere av lastebiler med overvekt.

Thailandsk politi foretok arrestasjonene under en rekke razziaer tirsdag morgen.

Razziaene fokuserte på 11 steder i syv provinser, i Ayutthaya, Chaiyaphum, Phetchabun, Nakhon Pathom, Chon Buri, Chiang Mai og Bangkok.

De pågrep en leder for veiestasjonen i Ubon Ratchathani (57), leder for veiestasjonen Dan Khun Thot i Nakhon Ratchasima (59) og en sivilperson (38) som angivelig fungerte som mellommann.

Førstnevnte også var leder for «spesialenheten for stikkprøvekontroll» under motorveidepartementet.

Han og hans medsammensvorne ble navngitt i arrestordrer utstedt av Criminal Court for Corruption and Misconduct Cases Region 3. Han er blant annet siktet for embetsforsømmelse, for å ha tatt imot bestikkelser i egenskap av offentlig tjenestemann og for å ha forsømt sine plikter.

Arrestasjonene kom etter at en gruppe lastebil- og kranførere i fjor klaget til ulike statlige etater og beskyldte veitjenestemenn og sivile medskyldige for å ha krevd bestikkelser fra dem, sier generalmajor Jaroonkiat.

Daværende statsminister Srettha Thavisin beordret en etterforskning, noe som førte til arrestasjonene tirsdag morgen.

Minst 30 lastebilselskaper i nordøst, på de sentrale slettene og i nedre del av nord skal ha betalt bestikkelser til de mistenkte i flere år.

– Mer enn tre millioner baht i bestikkelser passerte gjennom en bankkonto åpnet av 38 åringen, og ble overført til de involverte høytstående tjenestemennene, sier politiet.

Etterforskerne som undersøkte pengesporet, fant at rundt 126,46 millioner baht, som antas å være bestikkelsespenger, hadde gått gjennom en bankkonto tilhørende en av de mistenkte, siden 2015, opplyser en politikilde.

Etterforskerne fant også ut at 31 overføringer på til sammen 3,16 millioner baht hadde blitt gjort fra 38 åringen bankkonto til en personlig konto tilhørende den hovedmistenkte.

En utvidet etterforskning av pengesporet kastet ytterligere lys over bestikkelser fra lastebilselskapene.

Hvert selskap hadde overført mellom 5.000 og 100.000 baht i måneden til bankkontoen fra 2020 til 2023, eller rundt 11,46 millioner baht, sier politikilden.

Øverst: Visekommissær i Central Investigation Bureau, til venstre, snakker med den antatte hovedmannen, til høyre, som er leder for spesialenheten for stikkprøvekontroller i veivesenet. Han er pågrepet og anklaget for å ha krevd og mottatt bestikkelser fra førere av lastebiler med overvekt. (Foto levert/Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post

RSS