Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Reiselivsbransjen på Phuket bekymret over klimaendringer



Reiselivsbransjen på Phuket er bekymret for konsekvensene av klimaendringene, som fører til uvær og oversvømmelser både i Thailand og i andre turistmarkeder.

Thaneth Tantipiriyakij, president i Phukets turistforening, sier at oversvømmelser i Phuket nå er en årlig hendelse i de samme områdene, og at Kata, Karon og Kamala ble rammet i år, skriver Bangkok Post.

Han sa at for noen måneder siden gikk det jordskred i Kata og Karon som følge av kraftig nedbør, noe som førte til at utlendinger omkom. I forrige uke oversvømte vannet deler av veiene i Kamala-området.

– Selv om slike hendelser kanskje ikke påvirker turistenes beslutning om å reise til Phuket i nevneverdig grad, fører de til ulemper og trafikkork, sier Thaneth.

– Jeg har fortsatt ikke sett noe forsøk fra regjeringen på å sanere Phukets vannforvaltning eller urbane infrastruktur, sier han.

– I år forventer Phuket 500 milliarder baht i turistinntekter, noe som er mer enn før pandemien, men vedlikeholdet av infrastrukturen har ikke klart å holde tritt med de økende turistankomstene, sier Thaneth.

Virintra Papakityotsaphat, president for turistrådet i Phuket, sier at naturkatastrofer som følge av klimaendringer er en avgjørende risiko for turistnæringen.

Hun sa at naturkatastrofer og uvær er uunngåelig, og at myndighetene derfor bør fokusere på regulering og klargjøring av infrastruktur for å takle slike hendelser.

– Dette innebærer blant annet streng regulering av ulovlig bygging i forbudte områder som blokkerer flomveier eller vannoppsamlingsområder.

I forrige måned slo orkanen Helene til, mens orkanen Milton traff Florida denne uken og etterlot over en million mennesker uten strøm, samtidig som flyselskapene kansellerte flyvninger.

Virintra sier at disse hendelsene kan avskrekke turister fra å reise utenlands, særlig i høysesongen for langdistansereiser til Thailand.

– Men det burde ikke påvirke Phuket-turismen nevneverdig, ettersom øya har andre markeder som Russland, Europa, India og Kina, sier hun.

Siripakorn Cheawsamoot, viseguvernør for markedsføring i Europa, Amerika, Midtøsten og Afrika ved Tourism Authority of Thailand (TAT), sier at det ikke er rapportert om amerikanske turister som har blitt strandet i Thailand på grunn av kansellerte flyavganger.

– Noen turister som allerede har bestilt reiser, men som ikke kan reise, kan imidlertid utsette planene sine til etter at situasjonen har blitt lettere, sier han.

– Den siste tidens naturkatastrofer bør bare påvirke det amerikanske markedet på kort sikt, sier Siripakorn. – TAT er fortsatt sikre på å få minst 1 million amerikanske besøkende i år, sier han.

TAT sier at de intensiverer sitt fokus på å fremme Thailand som en foretrukket destinasjon for miljøvennlig og lavkarbon-turisme.

Øverst: Bilister forsøker å kjøre gjennom oversvømte gater i Phuket fredag.

RSS