Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

På vei til Myanmar? Ha kontanter og returbilletter klare



Thaier som planlegger å besøke Myanmar og få «visum ved ankomst» eller turistvisum, må nå vise frem nok kontanter og returbillett ut av landet.

– I en kunngjøring fredag, sa Kanchana Patarachoke, talsperson for utenriksdepartementet, at Thailand er i ferd med å verifisere denne rapporten med myanmarske myndigheter.

Hun legger til at den thailandske ambassaden i Yangon spekulerer i om dette kravet kan være et nytt tiltak for å hindre at utlendinger blir lokket inn i Myanmar av callcenter-bander.

I påvente av bekreftelse fra Myanmar har utenriksdepartementet rådet alle thaier som besøker nabolandet, til å gjøre følgende forberedelser for å sikre en smidig immigrasjonsprosedyre:
  • Nok kontanter i forhold til lengden på oppholdet. Det rapporteres at utenlandske turister kan bli bedt om å fremvise opptil 1.000 USD i kontanter. 
  • En billett ut av Myanmar med tydelig angivelse av dato, klokkeslett og transportmiddel. 
  • Bevis på at de har booket hotell eller annen innkvartering under oppholdet i Myanmar. 
  • Helseforsikring som dekker covid-19 eller en pakke hos et selskap som er godkjent av Myanmar Insurance (www.mminsurance.gov.mm). 
Kanchana legger til at Utenriksdepartementet vil komme med kunngjøringer så snart de får oppdateringer fra Myanmars myndigheter.

Kilde: The Nation
RSS