Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

90 omkom på Phuket: Flyulykken Thailand glemte



Det ble heller ikke i år holdt noen offisiell minnestund på Phuket for å hedre de 90 menneskene som omkom i One-Two-Go-flystyrten 16. september for 16 år siden.

Mangelen på minnemarkeringer for ofrene for det som var en av Thailands dødeligste flykatastrofer, har vært en tradisjon for lokale myndigheter.

Airports of Thailand Phuket branch (AoT Phuket), som driver Phuket International Airport, har aldri holdt noen minnestund for ofrene.



One-Two-Go Flight 269 styrtet under et forsøk på go-around etter en avbrutt landing i kraftig regnvær og sterk sidevind.

McDonnell Douglas MD-82-flyet med 123 passasjerer og sju besetningsmedlemmer om bord var på en ruteflyging Bangkok-Phuket (OG269).

Flyet skulle etter planen lande rundt kl. 15.40, men under innflygingen nektet bakkekontrollen å lande og instruerte besetningen om å foreta en go-around (avbrutt landing). Flyet krasjet inn i en av rullebanens voller og tok fyr.

Totalt 89 av de 130 personene om bord døde på stedet, mens én overlevende bukket under for brannskader senere på sykehuset. I alt 40 andre overlevde, men fikk ulike skader.

Ombord på flyet befant det seg statsborgere fra Thailand, Storbritannia, Frankrike, Australia, Canada og andre land.

Etter kritiske rapporter om sikkerhetsbestemmelsene ble lavprisselskapet One-Two-Go lagt ned av morselskapet Orient Thai, som innstilte driften 9. oktober 2018,

Den lokale redningsarbeideren Chukiat Ayuperm, leder for Thepkasattri-avdelingen av Kusoldharm Foundation Phuket og frivillig i Pitakkarn Foundation, la tidligere i dag, søndag, ut sine egne minner om ulykken, inkludert bilder av lokale redningsarbeidere på ulykkesstedet.

RSS