Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Strømmer til bankene for å ta ut 10 000 baht



I går sto innbyggerne i Pattaya, og andre steder i Thailand, i kø ved lokale banker for å ta ut 10 000 baht som en del av regjeringens «pengedryss».

I den første fasen av programmet, som er rettet mot utsatte grupper, ble det overført midler til 14,5 millioner kvalifiserte borgere, inkludert mottakere av statlig velferd og personer med nedsatt funksjonsevne.

Finansdepartementet begynte å utbetale pengene, som ble utbetalt via PromptPay knyttet til nasjonale ID-kort, mellom 25. og 30. september.

I Pattaya opplevde Krung Thai Bank-filialen på Soi Nern Plub Wan i Øst-Pattaya store folkemengder fra tidlig morgen.

Innbyggere fra Pattaya og nabodistriktet Banglamung kom for å sjekke saldoene sine og ta ut de etterlengtede pengene, noen hadde med seg bankbøker, mens andre fikk tilgang til pengene gjennom minibanker.

Stemningen i banken var livlig, og mottakerne uttrykte glede og lettelse over å motta de 10 000 baht-ene. Mange fortalte om sine planer om å bruke pengene til nødvendige daglige utgifter og til å forsørge familiene sine i denne viktige tiden.

– Jeg skal bruke pengene til å kjøpe dagligvarer og betale ned litt gjeld, sa en mottaker, og understreket dermed de økonomiske problemene mange i lokalsamfunnet står overfor.

Andre søkte hjelp fra venner og familiemedlemmer for å navigere i uttaksprosessen og sikre at de fikk den sårt tiltrengte hjelpen.

«Pengedrysset» er regjeringens forsøk på å gi hjelp til sårbare grupper midt i de økonomiske utfordringene mange thaier opplever for tiden.

Øverst: Innbyggere i Pattaya stiller seg i kø ved Krung Thai Bank for å ta ut 10 000 baht fra regjeringens Digital Wallet-program, 25. september 2024.

Kilde: Pattaya Mail
RSS