Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

34 prosent av fattige familier får ikke utbetalt barnetrygd



En ny studie fra UNICEF og Thailand Development Research Institute (TDRI) viser at over 34 prosent av barn fra fattige husholdninger ikke mottar den månedlige støtten de har krav på under Child Support Grant-ordningen.

Med tanke på Thailands lave fødselstall og raskt aldrende befolkning, gjentar UNICEF at det haster med å utvide Child Support Grant til å omfatte alle barn under seks år, da dette er den mest effektive måten å gjøre noe med den høye «ekskluderingsfeilen» - det vil si antallet husholdninger som går glipp av tilskuddet.

– Investeringer i barns første leveår er den smarteste investeringen Thailand kan gjøre i utvikling av humankapital, og landet har råd til det, ifølge prognosene fra UNICEF og TDRI, sier Severine Leonardi, UNICEFs stedfortreder i Thailand.

– De første seks årene av et barns liv er en unik mulighet til å bygge et sterkt grunnlag for at de skal holde seg friske, gjøre det bedre på skolen, få en vellykket karriere og delta fullt ut i samfunnet. Omvendt kan manglende handling skade Thailands fremtidige utvikling.

Det har vist seg at Child Support Grant er svært gunstig for barns helse og ernæring, men den høye andelen feilutbetalinger og det lave nivået på kontantstøtten har begrenset ordningens samlede effekt på fattigdomsreduksjon.

– Globale studier viser at de store feilkildene i pengestøtten ofte henger sammen med utformingen av ordningene, sier Somchai Jitsuchon, forskningsdirektør for inkluderende utvikling ved Thailand Development Research Institute.

– I forbindelse registrering skjer det mye feil når husholdningenes berettigelse skal verifiseres. De nye funnene bekrefter at ekskluderingsraten fortsatt er høy i Thailand, noe som tyder på vedvarende ineffektivitet i ordningen.

Siden innføringen av Child Support Grant i 2015 har ordningen blitt utvidet både når det gjelder omfang og verdi. Mye tyder imidlertid på at det nåværende stønadsnivået på 600 baht per måned fortsatt ikke er tilstrekkelig til å dekke barnas grunnleggende behov.

– Thailands regjering kan eliminere ekskludering i denne ordningen med bare ytterligere 7 milliarder thailandske baht og nå ut til over en million barn under seks år, hvorav de fleste kommer fra fattige husholdninger. Med denne tilleggsinvesteringen vil det totale budsjettet for Child Support Grant komme opp i rundt 23 milliarder thailandske baht, noe som tilsvarer 0,1 prosent av BNP. Dette er den mest effektive investeringen i Thailands mest verdifulle ressurs, nemlig barna, legger Jitsuchon til.

Suan Dusit Poll avslørte tidligere i år at 81 prosent av thaiene er positive til å utvide Child Support Grant til å omfatte alle barn under seks år, ettersom de ser på ordningen som et effektivt tiltak for å støtte barnefamilier, redusere fattigdom og oppfylle alle barns rett til en verdig barndom.

De positive effektene Child Support Grant allerede har hatt, blant annet positive endringer i barns ernæring, bedre tilgang til omsorg etter fødselen og styrking av mødres stilling, er grundig dokumentert.

Stipendet kan bidra til barns livslange læring og utvikling, noe som i sin tur bidrar til Thailands vekst og velstand gjennom økt humankapital. Neste skritt mot en lysere fremtid er å utvide stipendet til å nå alle barn. Dette er i tråd med regjeringens politikk for å fremme «kvalitetsfødsel og vekst» for alle barn, for å løse utfordringene med utilstrekkelig inntekt som påvirker familier og fremtidens arbeidsstyrke.

Kilde: The Pattaya News
RSS