Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Statsministeren gir statsrådene fire hovedoppgaver



Thailand nye statsminister, Paetongtarn Shinawatra, skisserte fire prioriteringer for statsrådene sine under et ekstraordinært møte lørdag.

Møtet var hennes første offisielle uttalelse etter at regjeringen avla ed for Hans Majestet Kongen i går, fredag.

Under møtet i regjeringsbygningen understreket Paetongtarn viktigheten av å følge Hans Majestet Kongens råd, som hun beskrev som en kilde til oppmuntring og veiledning for regjeringens arbeid fremover.

Det første spørsmålet er å videreføre den økonomiske politikken til hennes forgjenger, Srettha Thavisin.

For det andre instruerte hun relevante ministre om å utarbeide lister over kandidater til faste sekretærstillinger i sine departementer for å fylle ledige stillinger etter tjenestemenn som går av med pensjon og de som avslutter sine fireårsperioder. Disse listene vil bli lagt frem for kabinettet etter den politiske erklæringen.

For det tredje må alle statsrådene være klare til å svare på spørsmål om sine porteføljer under fremleggelsen av den politiske redegjørelsen. Paetongtarn oppfordret de til å kommunisere og fremme politikken sin på en effektiv måte for å øke forståelsen blant publikum.

Den fjerde prioriteten er at regjeringsmedlemmene skal fortsette de økonomiske stimuleringstiltakene som Srettha har satt i gang.

En kilde opplyste også at det ekstraordinære regjerinsmøtet godkjente utnevnelsen av Dr. Prommin Lertsuridej som statsministerens generalsekretær. Prommin, som har bånd til Shinawatra-familien, har tidligere hatt denne stillingen under Srettha-administrasjonen.

Paetongtarn er med sine 38 år Thailands yngste statsminister og den yngste datteren til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra. Lederen for regjeringspartiet Pheu Thai overtok statsministerposten etter at grunnlovsdomstolen avsatte Srettha den 14. august på grunn av et alvorlig etisk brudd i forbindelse med utnevnelsen av den tidligere straffedømte Pichit Chuenban til statsråd.

Paetongtarn er det tredje medlemmet av Shinawatra-familien som innehar statsministerposten, etter Thaksin og hennes tante Yingluck Shinawatra. Thaksins svoger, Somchai Wongsawat, var også statsminister i en kort periode i 2008.

Øverst: Statsminister Paetongtarn Shinawatra leder et ekstraordinært regjeringsmøte i regjeringsbygningen i Bangkok i dag, lørdag (Foto: Royal Thai Government).

Kilde: Bangkok Post

RSS