Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Russer arrestert i Bangkok for passforfalskning



Thailandsk politi har arrestert en russisk mann som er anklaget for å ha ledet en bande som solgte falske pass i Thailand, og som tjente minst 30 millioner baht på kundene de lurte.

Gruppen annonserte på applikasjoner som VK, Telegram, WhatsApp og et nettsted kalt Passport.pro, og hevdet at de lovlig kunne utstede pass for 15 nasjonaliteter mot digital betaling. De registrerte også et selskap i Thailand for å gi ekstra troverdighet, ifølge politiet.

Politiets etterforskere fikk tak i et amerikansk pass, som Overseas Criminal Investigation Unit fant ut at var forfalsket, sier thailandske myndigheter.

Det viste seg at de falske passene som hadde blitt sendt til kundene, kom fra Den dominikanske republikk via FedEx. Tapene som ofrene ble påført, er rapportert til over 30 millioner baht.

Videre etterforskning avslørte at en russiske statsborger var ansvarlig for operasjonen. Han er tiltalt for å ha produsert, solgt og importert falske pass.

I hans bolig i Bangkok ble det beslaglagt mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, bankbøker og utenlandske kredittkort.

Øverst: Politibetjenter fra immigrasjonspolitiet arresterer den russiske statsborgeren Artem Tyshkevich sammen med beslaglagte eiendeler i Bangkok tirsdag. (Foto: levert/Wassayos Ngamkham)

Kilde: Bangkok Post


RSS