Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thai Airways satser på ‘streetfood’ ombord



Thai Airways vil utnytte Thailands rike matarv som en viktig strategi for å bedre tilbudet ombord.

Flyselskapet vil promotere «gatemat» for passasjerene, samtidig som de vil fremme thailandsk mat på verdensbasis og støtte regjeringens politikk for å fremme mat som en myk maktfaktor, skriver The Nation.

Chai Eamsiri, administrerende direktør i Thai Airways, avslørte at flyselskapet tradisjonelt har tilbudt et variert utvalg av måltider om bord, hovedsakelig for passasjerer på første klasse og business class. Flyselskapets fremtidige forretningsstrategi vil imidlertid fokusere på å imponere passasjerer på alle klasser og håper dette vil gjøre at passasjerene kommer tilbake, med særlig vekt på å forbedre matopplevelsen.

Thai Airways har inngått et samarbeid med Dusit Thani for å introdusere signaturretter fra anerkjente lokale spisesteder for passasjerer på økonomiklasse på flyvninger med avgang fra Bangkok.

Dette initiativet fremmer også småskalagründere på den globale scenen gjennom «Streets to Sky»-programmet.

Til å begynne med vil fire populære retter rotere hver måned:

Wokstekt kylling med thai-basilikum og stekt egg (pad gaprao) - laget av kokken Tukta fra Baan Yi San
Denne ikoniske thailandske retten, som er elsket av mange, er spesiallaget av kokken Tukta, en hoffutdannet kokk med nesten 20 års erfaring. Hun har perfeksjonert oppskriften for å sikre at den beholder duften av krydder og thai-basilikum når den varmes opp igjen om bord. (Bildet over)

Massaman-kylling - av kokken Tukta fra Baan Yi San
Massaman curry har blitt rangert som rett nr. 1 i «The World's 50 Best Foods». Den er kompleks og krever mange krydder og ingredienser. Kokken Tukta har foredlet oppskriften for å bevare den autentiske aromaen og smaken av tradisjonelle thailandske krydder.

Goey See Mee (braiserte kyllingnudler) - fra Nam Tien Restaurant.
Denne kantonesiske retten er en streetfood-klassiker fra Nam Tien, en legendarisk restaurant i Phetchaburi-provinsen som har vært kjent i over 80 år for sin autentiske kinesiske mat.

Khao Soi Chicken - En rett fra Lamduan Fa Ham Restaurant
Khao Soi er en nordthailandsk spesialitet, elsket av både lokalbefolkningen og turister. Denne retten fra Lamduan Fa Ham, en legendarisk restaurant i Chiang Mai-provinsen siden andre verdenskrig og oppført i Michelin-guiden for gatemat, vil gi passasjerene en autentisk nordthailandsk opplevelse.

– Disse fire nye gatematrettene er en del av Thai Airways' initiativ for å forbedre flytilbudet og vise frem Thailands rike kulinariske arv til internasjonale reisende, sier Chai.

Kilde: The Nation
RSS