Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thai Airways med nedgang i 2. kvartal - økte inntjeningen i 1. halvår



Thai Airways og datterselskaper rapporterte en bratt nedgang i resultatet for andre kvartal 2024, med et nettoresultat som falt til 314 millioner baht - en nedgang på 1 959 millioner baht fra samme periode i fjor.

Overskuddet som kan tilskrives morselskapet var på 306 millioner baht, ifølge THAIs rapport til den thailandske børsen (SET) på fredag.

Dette tilsvarer et resultat per aksje på 0,14 baht, en nedgang på 0,90 baht (86,5 %) fra fjoråret.

Fredagens kunngjøring førte til at flyselskapets resultat for første halvår 2024 endte på 2,7 milliarder baht, ned fra 14,7 milliarder baht året før.

Per 30. juni 2024 opererte THAI 77 fly og rapporterte totale eiendeler på 270,526 milliarder baht og gjeld på 310,956 milliarder baht.

Det totale antallet passasjerer i 2. kvartal var 3,81 millioner, en økning på 3,4 % sammenlignet med året før.

Flyselskapet inngikk også en langsiktig avtale med Boeing om kjøp av opptil 80 787-fly, med sikte på å øke kapasiteten og erstatte eldre fly innen 2036.

Nedgangen i resultatet i 2. kvartal skyldes flere faktorer. Selskapet opplevde en økning på 32,1 % i de totale utgiftene, drevet av utvidet virksomhet, høyere råvarekostnader og en svakere baht, noe som økte utgiftene i utenlandsk valuta. I tillegg tynget engangsposter som valutatap og nedskrivninger av eiendeler det økonomiske resultatet ytterligere.

Til tross for disse tilbakeslagene hadde THAI og datterselskapene totale inntekter på 43,981 milliarder baht i kvartalet, en økning på 17,7 % fra samme periode i fjor.

Inntektsveksten var drevet av økt antall flyvninger og ruter for å møte den økende etterspørselen fra passasjerene.

THAI sa at de vil gjenoppta flyvningene på ruten Bangkok-Bruxelles 1. desember i år, samtidig som de vil øke frekvensen på flyvningene til Nagoya, Lahore, Islamabad og Denpasar.

Flyselskapet er i ferd med å utarbeide en erklæring om verdipapirtilbudet og et utkast til prospekt til Securities and Exchange Commission og SET som en del av kapitalomstruktureringen i henhold til rehabiliteringsplanen.

THAI forventer å fullføre konverteringen av gjeld til egenkapital og utstede flere ordinære aksjer innen utgangen av året, som fastsatt i rehabiliteringsplanen.

Kilde: The Nation
RSS