Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Økt nedbør ventes i Thailand



Med La Niña, det kjøligere motstykket til den berømte El Niño, som nå vender tilbake, står Thailand overfor mer nedbør enn gjennomsnittet fra juli til september, og dette vil fortsette frem til januar-mars 2025, melder TV Channel 7 lørdag ettermiddag.

Det thailandske meteorologiske instituttets klimasenter sa at siden sørvestmonsunen dekker Thailand fra midten av mai til midten av oktober, og denne kommer fra en høytrykksone i det sørlige Indiske hav, vil La Niña-værmønsterets tilbakekomst føre til mer nedbør, spesielt langs kysten og i fjellsidene.

Etter at innflytelsen fra sørvestmonsunen tar slutt rundt midten av oktober, vil nordøstmonsunen dekke Thailand frem til midten av februar neste år. Denne monsunen har sitt utspring i en høytrykksone i Mongolia og Kina.

Den gjennomsnittlige monsunindeksen viste også at sørvestlige vinder var sterkere enn forventet i juni, og at de sannsynligvis vil nå 850 hPa (1500 meter) i løpet av de neste fire ukene på følgende måte:
  • I løpet av de to første ukene vil østlige vinder som er sterkere enn normalt passere over øvre Thailand, mens raskere vestlige vinder vil blåse over sør; 
  • I løpet av den tredje og fjerde uken vil sørlige og sørvestlige vinder passere gjennom hele landet. 
Dette vil resultere i mer nedbør enn normalt i juli, sammenlignet med det samme månedlige gjennomsnittet i perioden 1991-2020.

Kilde: Thai Newsroom
RSS