Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Brite arrestert etter dårlig restaurant-anmeldelse



En britisk statsborger er arrestert for å ha gitt negative anmeldelser av en restaurant på Phuket etter en konflikt med eieren, melder Royal Thai Police.

Mannen ble nylig arrestert i Bangkok, mens tvisten fant sted i 2022 på Phuket, skriver The Phuket News.

Arrestasjonen ble utført av Central Investigation Bureau (CIB) i Royal Thai Police, og ble kunngjort på deres offisielle Facebook-sider i går, torsdag.

Den nøyaktige datoen for arrestasjonen ble ikke offentliggjort av CIB, men konflikten som førte til siktelsen fant sted i 2022, da den britiske mannen, kun identifisert som Alexander, oppholdt seg på et leid sted ipå Phuket.

Ifølge CIB-rapporten var det enklest for briten å gå til hans leide hjem gjennom en en italiensk restaurant. Konflikten startet etter at restauranteieren ba Alexander om å bruke hovedinngangen i sted for å gå gjennom restauranten, for å unngå å forstyrre gjestene.

På et senere tidspunkt oppdaget eieren av utestedet at restaurantens rangering på Google hadde sunket fra 4,9 poeng til 3,1 på grunn av en rekke nye 1-poengs anmeldelser. Eieren mistenkte Alexander for å stå bak de dårlige anmeldelsene, og politianmeldte briten til politiet.

CIB har ikke spesifisert om Alexander var turist eller utenlandsboende. Han ble imidlertid nylig arrestert i Bangkok på bakgrunn av restauranteierens politianmeldelse og siktet for å ha «lagt inn falsk informasjon i et datasystem på en måte som sannsynligvis vil skade andre, men som ikke er en ærekrenkelse i henhold til straffeloven#.

Etter arrestasjonen ble Alexander tatt til Sakhu politistasjon i den nordlige delen av Phuket. Hva som ble utfallet i saken er ikke kjent.

Kilde: The Phuket News

RSS