Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Strømforbruket vil øke kraftig i 2027 på grunn av økt bruk av elbiler



Thailands Energy Policy and Planning Office (EPPO) vil om kort tid legge frem sin kraftutviklingsplan (PDP) for energiminister Pirapan Salirathavibhaga, i forventning om at strømforbruket i Thailand vil toppe seg kraftig om natten innen 2027, på grunn av økningen i antall elbiler.

EPPO-direktør Wattanapong Kurovat sier imidlertid at PDP vil bli gjenstand for en siste offentlig høring etter at den er godkjent av energiministeren, før den sendes videre til regjeringen for endelig godkjenning.

Strømforbruket i år er anslått til 201.913 gigawattimer (GWh), en økning på ca. 2,4 % fra året før, noe som gjenspeiler den økonomiske ekspansjonen, som er anslått til 2,5-3 % for hele året, hovedsakelig på grunn av økt turisme, investeringer og privat forbruk.

Den kontraktsfestede kraftproduksjonen i år er på 53.022 megawatt, fordelt på 17.024 megawatt (32 %) fra uavhengige kraftprodusenter (IPP), 16 237 megawatt (31 %) fra Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT), 9.303 megawatt (18 %) fra små kraftprodusenter (SPP), 6.235 megawatt (12 %) importert fra Laos og 4.223 megawatt (8 %) fra svært små kraftprodusenter (VSPP).

Det faktiske kraftforbruket i første halvår i år var 101.043 GWh, en økning på 2,2 % fra året før, noe som skyldes en økning i strømforbruket i privat sektor, som hoteller, leiligheter og pensjonater. Forbruket i industrisektoren falt imidlertid med 3,8 % på grunn av redusert eksport og en global økonomisk nedgang.

Wattanapong sier at de hans vil følge nøye med på EUs karbongrensejusteringsmekanisme (CBAM), som trer i kraft 1. oktober, og hvordan den vil påvirke industriproduksjonen i Thailand.

CBAM er en politisk avgift som skal redusere karbonutslippene ved å sikre at importerte varer pålegges de samme karbonkostnadene som produkter produsert i EU.

Kilde: Thai PBS
RSS