Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok: – Bare ‘fattige thaier’ kan være gateselgere



Nye regler fra rådhuset sier at bare «fattige thaier» skal få lov til å være gateselgere i Bangkok, og at de ikke kan ansette migranter, blant mange andre krav.

Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt har undertegnet en kunngjøring om de nye reglene, og de vil tre i kraft når Royal Gazette publiserer disse, sier Aekvarunyoo Amrapala, talsmann for Bangkok Metropolitan Administration.

I henhold til de nye reglene må gateselgerne ha thailandsk statsborgerskap, inneha offentlige velferdskort, betale avdrag på hus som er bygget av National Housing Authority og motta velferdsytelser fra departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet.

I tillegg må de være inkludert i det årlige skattesystemet til skatteetaten. Inntekten må ikke overstige 300.000 baht (ca 95.000 kroner) i året etter at forretningsrelaterte kostnader er trukket fra på selvangivelsen.

Hver selger har lov til å ha en salgsassistent som også må være thailandsk borger. Selgerne må også få tillatelse fra de relevante helsemyndighetene.

Selgerne må sørge for at fotgjengere har en 1,5 til 2 meter bred plass å gå på, avhengig av gatebredden. Arealet på hver bod er begrenset til tre kvadratmeter. Bodene må kun være på den siden av fortauet som grenser til veibanen, men må være minst 50 cm fra veien av hensyn til sikkerheten.

Øverst: Folk nærmer seg en klesselgers utstilling på et travelt fortau i Bangkok Noi-distriktet i hovedstaden. (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Post

RSS