Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Målet er 10 millioner turistankomster i siste kvartal



For å nå målet med 36,7 millioner turister i 2024, må det ifølge Thailands turistmyndighet (TAT) komme minst 10,1 millioner utenlandske turister i fjerde kvartal, noe som tilsvarer en økning på 25 % fra året før.

TATsier at det fortsatt er mulig å tiltrekke seg minst 3,5 millioner utenlandske ankomster per måned i løpet av årets tre siste måneder, noe som tilskrives en rekke kampanjer, arrangementer og en økning i setekapasiteten, spesielt fra nye flyruter, skiver Bangkok Post.

Landet registrerte 26,6 millioner utenlandske ankomster i løpet av året frem til 5. oktober, en økning på 30 % fra samme periode i 2023.

Nye innkommende flyvningene kommer fra mange land, blant annet Kina, India, Saudi-Arabia, Russland, Storbritannia, Tyskland, Polen og Australia.

TAT følger nøye med på risikoer, spesielt naturkatastrofer, den sterke bahten og konflikten i Midtøsten, og har inkludert disse faktorene i sin 2025-plan for stimulering av turismen.

På grunn av den sterke bahten har reiselivsoperatørene allerede klaget over at den thailandske valutaen har styrket seg i forhold til dollaren, ettersom det kan hemme turistnæringen, sier TAT.

De sier at turistoperatørene ikke ønsker at valutakursen skal synke til 30-31 baht for å redusere de potensielle konsekvensene.

Basert på disse faktorene har TAT prognostisert at turistinntektene i år vil nå 2,8 billioner baht, eller rundt 93 % av målet på 3 billioner baht.

Langtidsopphold fra Kina i Golden Week-ferieperioden fra 1. til 7. oktober blei kke blitt særlig påvirket. Det var 30.000 daglige reisende og 200.000 ankomster i løpet av hele Golden Week-ferieperioden, noe som oversteg den maksimale prognosen på 182.000 som ble laget tidligere.

Når det gjelder konflikten mellom Israel og Hamas, sier de at at ettersom det israelske luftrommet og flyplassene allerede er gjenåpnet, vil flyvninger og passasjerer kunne gjenoppta reisene sine i tråd med vanlige tidsplaner.

Noen markeder i Midtøsten rapporterte fortsatt om sterk etterspørsel og nye bekreftede flyvninger, som direkteflyvninger fra Riyadh og Jeddah til Phuket med Saudia i desember.

Russland vil også få flere direkteflyvninger til Phuket, anført av S7 Airlines' flyvninger fra Irkutsk i november og desember, etter å ha åpnet en ny rute fra den sibirske byen til Bangkok i oktober.

De indiske byene Chennai og Ahmedabad vil også få direkteflyvninger til Andaman-øya fra AirAsia, som vil starte denne måneden.

I forrige uke holdt turist- og sportsminister Sorawong Thienthong et møte med TATs 74 kontorer i Thailand og i utlandet.

Thapanee sa at ministeren er i ferd med å revidere turistplanen for 2025 for å utvide dekningsområdet.

Blant annet skal Thailand promoteres som et knutepunkt for seks land i Sørøst-Asia, det skal planlegges insentiver for nye flyvninger, innenlandsreiser skal styrkes, nye markeder skal åpnes for kontantløse betalinger, og turismen skal bli tryggere og mer bekvem.

I 2025 fikk TAT et budsjett på 4,5 milliarder baht til markedsføring, en økning fra 2024, men fortsatt lavere enn budsjettet for 2019, som lå på 4,6 milliarder baht.

Øverst: Turister besøker det buddhistiske tempelet Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan, bedre kjent som «Wat Arun», i Bangkok. (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Bost

RSS