Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Dom i Move Forward-saken kommer 7. august



Grunnlovsdomstolens ni dommere besluttet onsdag at de har nok informasjon og bevis til å avsi dom i saken mot det valgvinnende partiet Move Forward. Dommen vil bli avsagt 7. august.

Grunnlovsdomstolens kontor kunngjorde at dommerne møttes onsdag for å gjenoppta sine drøftelser av saken, som ble anlagt av valgkommisjonen, og besluttet at de hadde nok informasjon og bevis til å gå videre.

Dommerne skal etter planen samles kl. 09.30 den 7. august og avsi sin kjennelse kl. 15.00.

I søksmålet hevdet valgkommisjonen at Move Forward hadde brutt artikkel 92 i loven om politiske partier ved å oppføre seg på en måte som kunne oppfattes som et forsøk på å styrte Thailands konstitusjonelle monarki. De mente også at denne oppførselen var fiendtlig mot monarkiet.

Valgkommisjonen baserte søksmålet på en kjennelse fra grunnlovsdomstolens i januar, der domstolen fant valgkampanjen som ble ledet av daværende Move Forward-leder Pita Limjaroenrat (bildet øverst) grunnlovsstridig.

Move Forward lovet å endre straffelovens paragraf 112, eller Thailands drakoniske lov om majestetsfornærmelse.

Move Forward hadde tidligere bedt retten om å tillate partiet å legge frem muntlige vitneforklaringer for å forsøke å motbevise påstanden. Retten ba imidlertid partiet om å legge frem sitt forsvar og sine vitneforklaringer skriftlig.

Retten kunngjorde at dommerne i samråd hadde blitt enige om at saken var en tvist om juridiske teknikaliteter, og at dommerne mente at de hadde nok informasjon til å treffe en avgjørelse.

De besluttet derfor å avslutte etterforskningen.

Retten kunngjorde også at dersom valgkommisjonen og Move Forward ønsket å komme med en avsluttende uttalelse, kunne de gjøre det ved å sende den inn skriftlig innen 24. juli.

Retten sa at andre dokumenter og uttalelser fra valgkommisjonen og Move Forward ville bli tatt i betraktning når dommerne skal treffe sin endelige avgjørelse.

Kilde: The Nation
RSS