Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Beordrer kontroll av elbilbatteri-lagre



Bangkoks guvernør Chadchart Sittipunt har beordret myndighetene i Chatuchak-distriktet til å foreta en grundig kontroll av et lager med elbilbatterier som brant ned i en brann sent onsdag kveld.

Han sa at lignende kontroller vil bli beordret på lignende lagre og utstillingslokaler som selger elbiler og -motorsykler, og la til at ettersom stadig flere går over til hybrid- og elbiler og -motorsykler, er det nødvendig at brannmenn og beredskapsarbeidere er godt forberedt på å håndtere kjemiske branner forårsaket av batterier.

Brannen i går kveld brøt ut i en bygning ved inngangen til Vibhavadi Rangsit Soi 22. Bygningens første etasje er et utstillingslokale for elektriske motorsykler, og fjerde etasje ble brukt til å lagre motorsykler og batterier. Andre og tredje etasje ble brukt til å lagre kosttilskudd.

Thirayuth Phumisak, sjef for BMAs kontor for katastrofeforebygging og -bekjempelse, forteller at gulvet i 4. etasje var av tre, og at det bare var én inngang, noe som tvang brannmannskapene til å være ekstra forsiktige av frykt for at gulvet skulle rase sammen.

Kilde: Thai PBS
RSS