Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Dødstallene etter metanol-spriten stiger til åtte



Nok en person har omkommet etter å ha drukket hjemmebrent med metanol kjøpt i brennevinsboder nord i Bangkok, noe som øker antallet til åtte, mens seks personer fortsatt er innlagt på sykehus.

Det åttende offeret ble erklært død ved 18.30-tiden mandag på et sykehus i Saphan Sung-distriktet.

Førtifire personer ble syke etter å ha drukket dødelig hjemmebrent laget av metanol som angivelig ble levert av to brødre på 44 og 46 år.

En 49 år gammel kvinne skal ha kjøpt det hun trodde var alkohol fra de to mennene, og brukte det til å lage brennevin etter sin avdøde fars oppskrift. Hun leverte det til mange brennevinsboder nord i Bangkok.

Offentlige sykehus begynte å ta imot ofre for den dødelige spriten den 22. august. Siden da har dødstallene steget jevnt og trutt. Helsemyndighetene stengte boder som solgte den giftige spriten i Khlong Sam Wa, Lat Krabang, Min Buri, Nong Chok og Prawet-distriktene i Bangkok.

Seks ofre lå fortsatt på sykehus tirsdag. Fem av dem var avhengig av respirator. Tretti andre har blitt utskrevet fra sykehusene.

Ofrene led av symptomer som tretthet, pustevansker, synsforstyrrelser, svimmelhet, kvalme og oppkast. Mange trengte nyredialyse.

Øverst: Tjenestemenn fra helsevesenet observerer et offer for hjemmebrent metanol som ble innlagt på Nopparat Rajathanee Hospital i Bangkok 24. august. (Foto: Avdeling for medisinske tjenester)

Kilde: Bangkok Post

RSS