Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Blir private klubber løsningen for Pattaya?



Pattayas turistprofil er svært annerledes enn for bare fem år siden. Særlig indere og kinesere er i kraftig vekst, godt hjulpet av de nye innreisereglene som gir 60 dagers visumfritt opphold i Thailand.

Walking Streets danseklubber og neonbelyste barer henvender seg nå hovedsakelig til et asiatisk publikum, særlig indiske, mens begrepet «Little Moscow» ble skapt for mange år siden for å beskrive det russiske nærværet i et område i Naklua, en bydel i nabolaget til Pattaya.

Det tradisjonelle mannsmarkedet med hvite europeere, amerikanere og australiere har flyktet til de rundt 200 barene på Sois L.K. Metro, Buakhao og Six.

Men selv her blir deres tilstedeværelse utfordret av nykommere som sørkoreanere, singaporeanere og japanere, som gjerne har mer penger til rådighet enn sine kolleger fra Lancashire eller Bayern.

Kineserne er her også, men for det meste er det turistgrupper som følger et flagrende flagg mens de trasker forbi og ikke ser noe rundt seg.

Men nå har det kommet en ny aktør på banen: hovedsakelig private klubber som retter seg spesielt mot de tradisjonelle kaukasiske markedene som er under press.

GentsClubs.com vil om kort tid ha ni franchise- eller partnerklubber spredt over hele byen, med fengende navn som Cat Flaps, Maggie May og Buzzin Lounge.

De oppfordrer til medlemskap med rettigheter som varierer i detalj fra klubb til klubb: rabatter på drinker, all-you-can-eat-buffeter, daglige pubrundturer osv. Det loves til og med en ukentlig auksjon der medlemmene kan kjøpe eller selge uønskede gjenstander, eller til og med bassengfester, men bare når det bygges svømmebasseng.

På nettsiden annonseres det etter sexy thailandske damer i alderen 20-40 år, som tilsynelatende kan få 50.000 baht eller mer i månedslønn for å danse ‘poledance’.

Noy, en ung dame på Three Ways i den avsidesliggende Soi Regional Land, sier: – Kundene våre er stort sett hvite europeere som er ute etter et privat tilfluktssted i stedet for en åpen bar hvor de blir sett.

Hun legger til at dørene er låst når en kabaret er i gang, for å holde snyltere ute. På nettstedet understrekes det at hvert sted har sin egen sjarm og tiltrekningskraft, og at det sendes ut et månedlig nyhetsbrev på e-post for å holde medlemmene oppdatert.

Selv om det er for tidlig å hevde at Pattayas natteliv er i ferd med å bli et monopol for medlemmer som krever registrering, er mangfoldet av nasjonaliteter kommet for å bli.

Sosiale medier flommer over av klager fra kaukasiske menn over at det "nye" Pattaya ikke er helt etter deres smak.

En måte å komme ut av dette dilemmaet på er å tilby dem all-inclusive-klubber der de kan sosialisere med likesinnede samtidig som de kan nyte oppvartningen fra det oppmerksomme personalet.

Som de pleide å si: "That's Entertainment! 

Øverst: En vertinne i Pattaya ønsker en kunde velkommen på en av Gents Clubs' nye generasjons underholdningssteder.
RSS