Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailand åpner kreative designsentre over hele landet



Paetongtarn Shinawatra, leder av Pheu Thai-partiet og leder av den nasjonale utviklingskomiteen for myk makt, kunngjorde etableringen av nye Thailand Creative Design Centers (TCDC) i 10 provinser.

Disse provinsene er Chiang Rai, Nakhon Ratchasima, Pattani, Phitsanulok, Phrae, Phuket, Si Sa Ket, Surin, Uthai Thani og Ubon Ratchathani. Flere medlemmer av Pheu Thai-partiet deltok på arrangementet.

I sin tale la Paetongtarn vekt på viktigheten av kulturell kapital og kreativitet som drivkraft for landets myke makt. Hun påpekte at selv om Thailand har en rik kulturarv, mangler landet integrering og mekanismer for å utnytte den fullt ut som en nasjonal ressurs. De nye TCDC-sentrene har som mål å fylle dette gapet ved å gi tilgang til læring og kompetanseutvikling innen ulike kulturelle områder som mat, musikk, design og kunst.

Regjeringen har innført en "Upskill-Reskill"-politikk for å øke den thailandske arbeidsstyrkens kompetanse slik at den kan konkurrere globalt. Politikken vil bli implementert gjennom de nye TCDC-sentrene, som vil tilby gratis tilgang til opplæring og kompetanseutvikling. Dette er i tråd med "1 Family 1 Soft Power"-initiativet (OFOS), som tar sikte på å komme alle husholdninger til gode og utvikle thailenderne som verdifulle nasjonale ressurser som kan imponere på det globale markedet.

For at dette initiativet skal lykkes, må flere instanser samarbeide, deriblant Creative Economy Agency (CEA) og lokale myndigheter. Disse instansene vil støtte etableringen av TCDC-sentrene ved å tilby infrastruktur, opplæringskurs og sertifisering. Initiativet innebærer også å skape jobbmuligheter og knytte fagarbeidere til både nasjonale og globale markeder.

Dr. Surapong Suebwonglee, nestleder i National Soft Power Development Committee, fremhevet TCDCs 20 år lange erfaring og omfattende nettverk. De nye sentrene vil omfatte kreative laboratorier for å utforske og utvikle de unike styrkene i hver provins, og vil fungere som en base for soft power-industrier. TCDC vil fungere som en sentral vert, koordinere med den nasjonale strategikomiteen for myk makt og etablere provinsielle underkomiteer for å sikre at initiativet blir vellykket.

Kilde: TNA
RSS