Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

En omkom i bensintank-eksplosjon i Rayong



En person omkom etter at en stor tank med pyrolysebensin (pygas) eksploderte og tok fyr ved Map Ta Phut Tank Terminal Co Ltd (MTT) i denne østlige provinsen torsdag morgen.

Hendelsen førte til evakuering av beboerne i nærheten og stenging av driften ved terminalen til SCG Chemicals Plc (SCGC), den petrokjemiske delen av Siam Cement Group (SCG), melder Bangkok Post.

Industrial Estate Authority of Thailand (IEAT) har erklært en nødsituasjon på nivå 2 i området.

Brannvesenet ble først varslet om hendelsen rundt kl. 10.45. SCG opplyser at fire personer ble skadet og kjørt til sykehus. En av de skadde, en ansatt, døde av skadene.

Vitner rapporterte senere at de hørte en kraftig eksplosjon ved terminalen rundt kl. 14.20, og at de så kjemikalier sølt ut på bakken.

Klokken 15.00 hadde brannmannskaper og redningsmannskaper ikke klart å begrense brannen, og den hadde spredt seg til en bensintank i nærheten, ifølge en rapport fra Thai PBS TV.

Ifølge SCG, hvis datterselskap eier anlegget, jobbet myndighetene med å få kontroll over situasjonen og etterforske årsaken til eksplosjonen.

Selskapet opplyser at brannen oppsto i en tank som inneholdt en C9+ hydrokarbonforbindelse, et biprodukt fra produksjonen av forløpere for produksjon av plastpellets. Denne forbindelsen ble brukt som løsemiddel.

Videoopptak fra åstedet viste en stor brann på toppen av tanken, som sendte ut tykke, svarte røykskyer.

Den berørte tanken, som ligger blant en rekke andre store tanker, er en del av en kommersiell havn og lagerterminal i Map Ta Phut Port i tambon Map Ta Phut i Muang-distriktet. Anlegget er beregnet for lagring av flytende og gassformige petrokjemiske produkter.

Pygas, et biprodukt fra produksjonen av olefiner, kan brukes som en høyoktan benzenblandingskomponent eller til aromatisk ekstraksjon.

Øverst: Flammer og røyk stiger opp fra en tank med pyrolysebensin som tok fyr i Map Ta Phut havn i Rayong torsdag morgen. (Foto: Facebook-siden til Social Rayong)

Kilde: Bangkok Post








RSS